امروز به معرفی کتاب مدیریت و برنامه ریزی کلاس های چندپایه نوشته سید حشمت الله مرتضوی زاده می پردازیم.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران؛ تدریس چندپایه روش مناسبی برای کمک کردن به ملت ها جهت دست یابی به اهداف آموزش و پرورش برای همه می باشد که غالباًدر جوامع دورافتاده ،کوچک و محروم اتفاق می افتد. بسیاری از معلمان در آسیا و اقیانوسیه - معلمانی مانند شما- به تدریس دانش آموزانی از یک یا چند پایه در یک کلاس مشغول هستند و بسیاری در کامبوج، چین، هند، اندونزی، فیلیپین و وینتام و جاهای دیگر هم اکنون در حال اجرای این شیوه می باشند(یونسکو، 2013).
تدریس چند پایه همیشه آسان نیست بلکه اجرای آن به خوبی به این معناست که شما به کودکانی آموزش می دهید که در غیر این صورت قادر نخواهد بود به مدرسه بروند. بنابراین به آن ها برای کسب دانش و مهارت های مورد نیاز برای آینده ای بهتر کمک می کنید. به هر حال در بسیاری از کشورها نه تنها در جنوب شرق آسیا، بلکه در بسیاری از نواحی اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا تدریس چندپایه اولین گزینه برای مدیریت کلاس درس است(یونسکو، 2013). بنابراین نمی توان بدون آشنایی با مهارت ها و فنون اداره این کلاس ها و بدون آشنایی با وضعیت تدریس چندپایه در کشورهای مختلف به تدریس در این کلاس ها مشغول شد.
نگارنده کارگاه های متعددی را در زمینه تدریس در کلاس های چندپایه در استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال بختیاری، یزد و آذربایجان شرقی برگزار نموده است. همچنین چندمقاله در دست تدوین دارد که به بهبود کیفیت محتوای این کتاب کمک نموده است. در سال 1390 کتابی تحت عنوان "راهنمای تدریس در کلاس های چندپایه" تالیف نموده که با استقبال بی نظیر معلمان و علاقه مندان به این کلاس ها قرار گرفت و به همت انتشارات عابد چاپ شده که اکنون به چاپ پنجم رسیده است.
باتوجه به این که کتاب جدیدی با عنوان" مدیریت و برنامه ریزی کلاس های چندپایه"با محتوای متفاوتی توسط دانشگاه فرهنگیان در برنامه درسی علوم تربیتی قرار گرفت، سبب شد تا نگارنده به تألیف و ترجمه کتاب دیگری اقدام کند.
ساختار و عناوین فصول کتاب
برای تألیف این اثر علاوه بر استفاده از تجربیات گذشته از جدیدترین مطالب علمی دنیا استفاده نموده است که شش فصل دارد و در پایان هر فصل سؤال هایی برای یادگیری بهتر دانشجویان ارائه شده است. همکاران محترم می توانند با توجه به وضعیت کلاس های چندپایه در استان خودشان، سؤال های دیگری را طراحی کنند و دانشجویان را گروه بندی نمایند وآنها را تشویق کنند تا با همفکری و همیاری افراد جامعه محلی وسایر افراد، پاسخ آنها را پیدا کنند.
فصل اول: کلیات تدریس در کلاس های چندپایه
این فصل شامل کلیات می باشد که در آن با مباحثی چون؛ تعریف کلاس چندپایه و تک پایه، کلاس های چندپایه ی سیار، کلاس های چندسنی، آموزش چندپایه قرآنی، تاریخچه ی این کلاس ها در دنیا، وضعیت کلاس های چندپایه در کشورهای مختلف جهان، چالش ها و فرصت های کلاس های چند پایه، ضرورت تشکیل این کلاس ها و ویژگی های معلمان کلاس های چندپایه بررسی شده است.
فصل دوم: مدیریت کلاس درس چندپایه
فصل سوم: راهبردهای تدریس کلاس درس چندپایه
فصل چهارم: برنامه ها و روش های خوب چند پایه در سراسر جهان
فصل پنجم: توسعه مواد یاددهی- یادگیری
فصل ششم: ارزشیابی . با توجه به این که دانشجویان علوم تربیتی در درس دیگری با عنوان "سنجش و اندازه گیری" مفاهیم و روش های ارزشیابی را به تفصیل خواهند خواند، در این فصل شیوه های ارزشیابی و چگونگی استفاده از آنها در کلاس های چندپایه همراه با مثال های مختلف معرفی شده است.
مشخصات کتاب:
نام کتاب: مدیریت و برنامه ریزی کلاس های چندپایه
مولف: مرتضوی زاده، سیدحشمت الله
ناشر: کورش چاپ؛ تهران: خیابان شهید مطهری، خیابان ترکمنستان، کوچه سرو، پلاک 2، واحد 134
نوبت چاپ: اول: 1394
مشخصات ظاهری: 279 ص
علاقمندان میتوانند کتاب را از انتشارات کورش چاپ به شیوههای متفاوتی دریافت کنند.