یک مشاور تحصیلی با اشاره به این که در سیستم آموزشی بین آن چه باید آموزش دهیم و آن چه آموزش میدهیم تناسبی وجود ندارد، این امر را مهمترین معضل سیستم آموزشی کنونی خواند و گفت: سیستم آموزشی باید به شکلی باشد که سواد علمی و تربیتی دانش آموز بعد از اتمام تحصیل مطابق با اهداف تعیین شده باشد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ عرفان افشار اسفیدواجانی ، بیان کرد: متاسفانه سیستم آموزشی ما به شکلی است که یک فرد پس از صرف وقت و هزینه بسیار در طول دوازده سال تحصیلات مقدماتی در مدارس به آن سطح شخصیتی، علمی و مهارتی که اقتضای زندگی در جامعه و فضای کار است دست نمی یاید.
این مدرس مقاطع دوره اول و دوم متوسطه در مدارس تیزهوشان تشریح کرد: امروزه شاهد هستیم که مدارس ما خلاقیت را در دانش آموزان از بین می برد و به همین دلیل است که کمبود پژوهشگران خلاق در کشور حس می شود.
رئیس گروههای آموزشی در مدارس تیزهوشان بیان کرد: بسیاری از افرادی که پس از تحصیل وارد فضای کار می شوند به این مهم می رسند که مطالب آموزشی که در دورههای مختلف آموزشی فرا گرفتهاند، غیر کاربردی است.
وی در ادامه به ریشهیابی این مشکل پرداخت و گفت: نظام آموزشی کنونی ما، بر مبنای نظام آموزشی مدرک محور دوران انقلاب صنعتی است. در آن دوره به اقتضای نیاز جامعه به تعداد زیادی کارمندان متخصص جهت کار در کارخانه ها نیاز بود، به همین دلیل نظام آموزشی در آن زمان به تربیت افرادی فاقد خلاقیت و با نظم آدم آهنیوار پرداخت. به دلیل تفاوت اهداف جامعه ما با جوامع آن زمان ادامه این روند در زمان و جامعه کنونی شایسته نیست.
افشار در پایان تاکید کرد: ما هم اکنون در نظام انقلاب اسلامی نیازمند افرادی با ایده، فعال و با انگیزهای هستیم که جامعه را به سوی پیشرفت سوق دهند و این امر تنها با تغییرات جزئی همچون تغییر کتابهای آموزشی در سیستم کنونی میسر نیست، بلکه نیازمند تغییرات عمده و اساسی در نظام آموزشی هستیم.