دکتر مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان در نشست خبری گفت : بیش از 20 هزار نفر در سال 91 در کنکور سراسری پذیرفته شدند که نیمی از آنها (12 تا 13 هزار نفر) آموزگار دوره ابتداییاند و مهرماه 95 فارغالتحصیل خواهند شد. با احتساب آمار خروجی دانشگاه شهید رجایی میتوان گفت مهرماه سال 95 بالغ بر 15 هزار نفر نیروی انسانی جدید به سیستم آموزش و پرورش تزریق خواهند شد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ محمود مهرمحمدی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وضعیت ورود فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان به مدارس، گفت: امسال برای دانشگاه فرهنگیان سال حساسی است و اولین فارغالتحصیلان دانشگاه تحویل آموزش و پرورش میشوند.
وی ادامه داد: قطعا ورود این تعداد از نیروی انسانی، نظام تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار خواهد داد. امیدوار هستیم به لحاظ تاثیرگذاری کیفی فارغالتحصیلان بتوانیم شاهد رقم خوردن اتفاقات مثبتی باشیم.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه فارغالتحصیلان ما تلاش خواهند کرد نماینده نسل جدیدی از معلمان باشند و شایستگیهای خود را به خوبی به نمایش بگذارند، گفت: سال گذشته 5000 نفر از طریق آزمون استخدامی وارد سیستم آموزش و پرورش شدند که بیش از 3000 نفر از آنها باید دورههای صلاحیت حرفهای را در دانشگاه فرهنگیان و مابقی این دورهها را در دانشگاه رجایی طی میکردند.
مهرمحمدی ادامه داد: اکنون این تعداد از پذیرفتهشدگان تحت آموزش هستند و از سوی دیگر بخشی از اولین خروجیهای دانشگاه فرهنگیان مهرماه سال 95 وارد آموزش و پرورش خواهند شد؛ در واقع بیش از 20 هزار نفر در سال 91 در کنکور سراسری پذیرفته شدند که نیمی از آنها (12 تا 13 هزار نفر) آموزگار دوره ابتداییاند و مهرماه 95 فارغالتحصیل خواهند شد. با احتساب آمار خروجی دانشگاه شهید رجایی میتوان گفت مهرماه سال 95 بالغ بر 15 هزار نفر نیروی انسانی جدید به سیستم آموزش و پرورش تزریق خواهند شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در سال 92 دیدگاه متفاوتی نسبت به دانشگاه فرهنگیان داشتید آیا هنوز این نظرات پابرجاست؟ گفت: نظر بنده درباره دانشگاه فرهنگیان مستقل از نظرم درباره سازوکارهای تربیت معلم است و باید این تمایز و تفکیک به درستی جا بیفتد. انتقادی که نسبت به روش پذیرش و تربیت دانشجو داشتم متوجه اصل دانشگاه و موجودیت آن نیست. دانشگاه فرهنگیان یک موجود مبارک و دردانه آموزش عالی است، اما نقدهایی که وارد کردم نسبت به روش پذیرش دانشجو بود و همچنان به جای خود باقی است.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: باید پرونده شیوههای بهینه پذیرش دانشجو را همیشه روی میز داشته باشیم و این موضوع که بهترین روش متناسب با شرایط بومی و تحولات جهانی برای تربیت معلم چیست را مورد بحث قرار دهیم و این مساله به هیچ وجه با موجودیت دانشگاه فرهنگیان مرتبط نیست.
مهرمحمدی با بیان اینکه این موضوع در دستور کار جلسات هیات امنای دانشگاه در سالهای 94 و اوایل 95 قرار داشت و به طیفی از روشهای متنوع در تربیت معلم دست پیدا کردیم، گفت: در کنار روش فعلی پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری که عمدتا مناسب تربیت معلمان در مقطع ابتدایی است، باید از ظرفیت فارغالتحصیلان دانشگاههای دیگر استفاده کنیم و آنها را تحت تعالیم تخصصی قرار دهیم. این روش متناسب معلمان متوسطه اول و دوم است. این امر در چارچوب برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان تصویب شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا هنوز با حکم سرپرستی در دانشگاه فرهنگیان خدمت میکند؟ گفت: هیچ تفاوتی ندارد که با سمت سرپرستی خدمت کنم یا با سمت ریاست. تا زمانی که مسئولیت دارم تلاش میکنم این وظیفه را به درستی انجام دهم. هر چند هنوز عدهای تصور میکنند اگر درباره روشهای جذب نیرو نظراتی دارند به دانشگاه فرهنگیان و موجودیت آن مربوط میشود، در حالیکه اینگونه نیست.