loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 551 یکشنبه 02 اسفند 1394 نظرات (0)

شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش و قبول شدن در آن، چندان هم کم خرج نبود؛ پذیرفته‌شدگان برای شرکت در آزمون، مصاحبه و معاینات، هزینه‌هایی را پرداخت کردند و برای دوره آموزشی نیز باید شهریه‌ای را پرداخت کنند.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از فارس؛ در اوایل سال‌جاری بود که وزارت آموزش و پرورش اطلاعیه استخدام 5 هزار نفر را در این وزارتخانه منتشر کرد؛ در این آزمون اعلام شده بود که پذیرش به صورت «بوم از بوم» است یعنی برای هر استان از نیروی کارشناس و توانمند آن استفاده می‌شد.

آزمون استخدامی آموزش و پرورش در تاریخ 27 شهریور ماه با 178 هزار شرکت کننده برگزار شد و نتایج اولیه این آزمون در تاریخ 16 آبان ماه سال جاری اعلام شد و چند برابر ظرفیت اولیه برای مصاحبه و گزینش انتخاب شدند.

* آزمون استخدامی پرهزینه

شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش و قبول شدن در آن چندان برای این پذیرفته‌شدگان کم خرج نبود؛ آنها برای شرکت در آزمون 48 هزار تومان، مصاحبه 50 هزار تومان و معاینات آزاد بین 300 تا 500 هزار تومان پرداخت کردند البته این میزان بدون در نظر گرفتن خرج‌های حمل و نقل و هزینه‌های جانبی دیگر است.

پس از اعلام نتایج نهایی، اخذ هزینه از پذیرفته‌شدگان برای دوره‌ آموزشی، دغدغه دیگری بود چرا که هزینه اعلام شده از 14 میلیون تومان مطرح شد و در نهایت به حدود 3 میلیون رسید البته آموش و پرورش اعلام کرد که بخشی از این هزینه از داوطلبان دریافت می‌شود.

این موضوع گلایه پذیرفته‌شدگان را به همراه داشت و آنها عنوان می‌کردند که تا به حال چنین رسمی نبوده است که برای پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی یک وزارتخانه، این همه هزینه تراشی شود البته مسئولان آموزش و پرورش هم در جواب اعتراضات اعلام کردند که «در اطلاعیه اولیه آزمون، این موضوع قید شده بود».

هر چند استدلال آموزش و پرورش مبنی بر اینکه اخذ هزینه دوره را در اطلاعیه این وزارتخانه ذکر کرده بود، درست است اما داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش اصلاً فکر نمی‌کردند که باید هزینه‌ میلیونی پرداخت کنند و یک سال هم بدون حقوق، وقت‌شان در دوره آموزشی سپری شود.

*پذیرفته شده آزمون استخدامی: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان حقوق می‌گیرند، ما باید شهریه پرداخت کنیم؟

یکی از پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: چگونه دانشجویان کنونی دانشگاه فرهنگیان، از بدو ورود استخدام شده و حقوق می‌گیرند و آموزش و پرورش برای این دانشجو معلمان هزینه می‌کند اما فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها که بعد از فرآیند سخت و پیچیده پذیرفته شده‌اند باید هزینه پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: این موضوع باید مشخص شود که آموزش پذیرفته شدگان استخدامی آموزش و پرورش جزو بدو خدمت ما محسوب می‌شود با خیر؟ و اگر پذیرفته‌شدگان مستخدم دولت محسوب می‌شوند و در مهرماه سال آینده به عنوان تمام وقت وارد آموزش و پرورش می‌شوند که دیگر نباید مبلغی به عنوان شهریه آموزش پرداخت کنند.

این پذیرفته‌شده آزمون استخدامی آموزش و پرورش با بیان اینکه ما در زمان آموزش تعهد محضری در خصوص خدمت به آموزش و پرورش می‌دهیم، گفت: این آموزش برای استخدام دولتی است، آموزش غیر دولتی و خصوصی نیست که بخواهند از ما شهریه بگیرند؛ دانشگاه‌ها یا موسساتی که شهریه برای آموزش می‌گیرند هیچگاه تعهد استخدام ندارند اما ما تعهد استخدام داریم و با آزمون و مصاحبه و گزینش جذب شده‌ایم.

*مهاجرت و ترک خانواده به منظور گذراندن دوره های آموزشی، دغدغه جدی دیگر پذیرفته‌شدگان آموزش و پرورش

اما موضوع و نگرانی جدی دیگر پذیرفته شدگان، عدم آموزش برخی از پذیرفته‌شدگان در شهر و یا شهرستان محل سکونت خودشان است، به طوری که برخی از این افراد ناچار هستند برای گذراندن دوره‌های آموزشی صدها کیلومتر از خانه خود دور شوند.

در این راستا، یکی از پذیرفته شدگان خانم آزمون استخدامی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: من برای استان خودمان داوطلب استخدام شده‌ام، اما الان مجبورم که برای آموزش با وجود دارا بودن یک کودک  یک ساله  از جنوب استان کرمان، 1400 کیلومتر را طی کنم و برای آموزش به تهران بیایم. اعتراض هم کرده‌ام که حداقل در استان خودمان و یا استان‌های مجاور این دوره‌ها را بگذرانم، در جوابم می‌گویند که «برو انصراف بده» با وجود این همه تلاش و هزینه آیا خدا را خوش می‌آید انصراف دهم؟

* پیشنهاد ارائه «وام دراز مدت» به پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای دوره آموزشی

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در واکنش به اخذ شهریه میلیونی آموزش از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار داشت: آموزش و پرورش با کمبود اعتبارات مواجه است و پیشنهاد می‌کنیم مسئولان این وزارتخانه با پذیرفته‌شدگان به توافق برسند و وامی دراز مدت در اختیار افرادی که قادر به پرداخت این شهریه نیستند بگذارند و به تدریج از حقوق آنها کسر کنند.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش نباید به این پذیرفته شدگان که در مراحل مختلف استخدامی موفق بوده‌اند بابت هزینه آموزش فشار بیاورند.

به گزارش فارس، مبلغ شهریه نهایی آموزش داوطلبانی که از طریق دانشگاه فرهنگیان دوره آموزشی خود را سپری می‌کنند با توجه به وجود رشته‌های نظری در این دانشگاه، 2 میلیون و 700 هزار تومان است و داوطلبانی که از طریق دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در رشته‌های فنی دوره آموزشی را سپری خواهند کرد، مبلغ 3 میلیون و 200 هزار تومان کل هزینه‌های آنها است که 50 درصد هزینه‌ها توسط آموزش و پرورش و 50 درصد هزینه‌ها توسط خود داوطلبان پرداخت می‌شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 653
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 3,507
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 4,109
  • بازدید ماه : 7,115
  • بازدید سال : 90,437
  • بازدید کلی : 3,791,011
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود