وزیر آموزش و پرورش با بیان این که هویت فرهنگی هر کشور به سطح ارائه آموزش ها به دانش آموزان بستگی دارد گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی ارائه تجربیات آموزشی به کشور ایتالیا دارد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از دانشگاه فرهنگیان؛ صبح امروز دکتر علی اصغر فانی در دیدار با استفانیا جانینی وزیر آموزش، دانشگاه ها و تحقیقات کشور ایتالیا که در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: این دیدارها می تواند باعث گسترش همکاری ها درخصوص مباحث علمی و فناوری های آموزشی شود.
وی با بیان این که سند تحول بنیادین مبنای حرکت آموزش و پرورش در دولت یازدهم است تصریح کرد: این سند ارزشمند مبنای تدوین برنامه ششم توسعه همه جانبه کشورایران درحوزه آموزش و پرورش است و مباحثی مانند عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت آموزش، توجه به آموزش های فنی و حرفه ای، تربیت متوازن دانش آموزان با عنایت به فناوریهای نوین حداقل هایی است که در این سند بر آنها تاکید شده است.
دکتر فانی جهانی شدن را عامل تخریب هویت فرهنگی دانش آموزان خواند و افزود: توجه به آموزش های رسمی کشورها با توجه به برنامه های مدون فرهنگی می تواند جلوی این هجمه ها را بگیرد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تجربیات خود را در این زمینه در اختیار کشور ایتالیا قراردهد.
عضو کابینه تدبیر و امید ادامه داد: تا دو روز دیگر بیش از سیزده میلیون دانش آموز در 105 هزار مدرسه و 750 منطقه آموزشی سال تحصیلی 95-94 را با مشارکت یک میلیون فرهنگی آغاز می کنند و تلاش جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توسعه آموزش و پرورش در مناطق محروم و دور افتاده با تاکید بر آموزش دختران و گسترش آموزش های فنی و حرفه ای بوده و توفیقات فراوانی در این زمینه داشته است.
دکتر فانی با بیان این که توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش از سیاستهای راهبردی آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید است، ادامه داد: در سال تحصیلی جدید قریب به 400 هزار دانش آموز افغانی و ایرانی در مدارس جمهوری اسلامی ایران تحصیل می کنند که شرایط آموزشی برای آنها هیچ تفاوتی با دانش آموزان ایرانی ندارد.
در این جلسه که دکتر مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان نیز حضور داشت، دکتر فانی توجه به اهمیت تربیت معلم در فرآیند آموزشی را بسیار مهم وحساس خواند و گفت: در کشور ایران امر تربیت معلم به دو دانشگاه فرهنگیان با یکصد شعبه در سراسر کشور و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی محول شده است به گونه ای که بخش آموزش و پرورش از آموزش عالی به لحاظ مدیریت جداست ولی در کشور ایتالیا این دو بخش با یک مدیریت واحد اداره می شود.
استفانیا جانینی نیز در این دیدار اظهار کرد: شباهتهای فراوانی میان آموزش و پرورش ایران و ایتالیا وجود دارد و این دیدار فرصت مغتنمی است تا بتوانیم با توجه به اشتراکات، همکاری های مفید و مثمر ثمری را داشته باشیم.
وی با اشاره به تمدن کهن ایران و ایتالیا، تصریح کرد: گستره این تمدن تقریبا بخشی از جهان را شامل می شود که سطح آموزش در این کشورها با تجددگرایی همراه بوده است.
وزیر علوم، دانشگاه ها و تحقیقات کشور ایتالیا افزود: در حال حاضر 9 میلیون دانش آموز با مشارکت 800 هزار آموزگار وظیفه آموزش رسمی را در کشور ایتالیا برعهده دارند که 8 درصد این تعداد را دانش آموزان خارجی تشکیل می دهند.
جانینی ادامه داد: با ارسال لایحه ای به پارلمان ایتالیا خواستار اعمال اصلاحات آموزشی هستیم تا از این طریق بتوانیم همانند کشور ایران ارتقای کیفیت آموزشی را در برنامه های آموزشی با جدیت بیشتری لحاظ کنیم.
وزیر علوم، دانشگاه ها و تحقیقات کشور ایتالیا خاطر نشان کرد: با تصویب این قانون در پارلمان دو اصل ارزیابی سطح آموزش در کل کشور و ارتقای سطح علمی آموزگاران را دنبال می کنیم تا بتوانیم با بهبود نحوه بهره برداری از سیستمهای دیجیتالی و آموزش های خاص، شرایطی را فراهم آوریم تا هردانش آموز به یک زبان خارجی تسلط داشته باشد.
وی با بیان این که کشور ایتالیا مانند ایران، دانشگاهی مختص تربیت آموزگار ندارد، گفت: ارتقای سطح علمی آموزگاران را با عنایت به پروژه های ارتقای کیفیت آموزشی و بهبود آموزگاران، از سال تحصیلی جدید آغاز می کنیم.
استفانیا جانینی با اشاره به فعالیت دیگری در حوزه نظام آموزشی کشور ایتالیا عنوان کرد: اعمال بهبود استفاده از سیستم های دیجیتالی در کشور و بهبود سطح زبان های خارجی در مدارس را دنبال می کنیم تا وقتی دانش آموزی از مدارس خارج شد به یک زبان خارجی آشنایی داشته باشد.
وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که در مدارس ایتالیا دنبال می کنیم، غیر دائمی بودن حضور آموزگاران در محل تدریس بود که در راستای بهبود کیفیت نظام آموزشی برای آموزگاران را اجرایی خواهیم کرد.
وزیر آموزش، دانشگاه ها و تحقیقات ایتالیا با اشاره به اینکه می توانیم سطح روابط دو کشور را ارتقاء دهیم، خاطرنشان کرد: چارچوب کاری مناسب و منسجم است و می توانیم برای ارتقای روابط آموزشی بین دو کشور تفاهم نامه ای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه 3 اصل اساسی در کشور ایتالیا لحاظ شده است گفت: نخستین موضوع بهبود سطح آموزشی است که به یک جوان ارائه می شود زیرا بیکاری جوانان فارغ التحصیل ایتالیایی معضلی است که با آن روبرو هستیم و اگر این مشکل حل شود بازار کار از جوانان بیشتر استفاده می کند.
وی افزود: یکی از برنامه هایی که برای راهگشایی بهبود سطح روابط می توانیم دنبال کنیم، بهبود شناخت نسبت به نظام های آموزشی دو کشور است و کمک به بزرگسالان برنامه دیگری است که می توانیم سطح آموزش های آنها را بالا ببریم.
استفانیا جانینی با بیان اینکه کار دیگری که دنبال می کنیم نوآوری فناوری در زمینه آموزش است، گفت: کار مشترکی که می توانیم انجام دهیم و در اروپا هم انجام می شود، آموزش استفاده از نوآوری و فناوری های دیجیتالی است و باعث ارتقای سطح کیفی آموزش می شود و دانش آموزان از کشش مطلوب تری بهره مند خواهند شد.
وی با اشاره به امکان افزایش ارتباطات دانش آموزان ایرانی و ایتالیایی گفت: شبکه های ارتباطی را می توانیم ایجاد کنیم تا دانش آموزان دو کشور در مقطع متوسطه با یکدیگر ارتباط داشته باشند و در رابطه با شناخت میراث فرهنگی و هنری دو کشور با یکدیگر در ارتباط باشند.
استفانیا جانینی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به پیشنهاد همکاری مشترک در سطح آموزش ابتدایی بین دو کشور گفت: پرداختن به آموزش مقطع ابتدایی مهم است زیرا شخصیت آینده آنها را می سازد که در این رابطه روز گذشته مدرسه ایتالیایی ها در ایران را بازدید کردم که از کیفیت خوبی برخوردار بود و همچنین مدرسه شهید باهنر ایرانیان رم نیز با کیفیت کار خود را در ایتالیا دنبال می کند.