معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در دوره آموزشی مدرس عالی که در اردوگاه باهنر برگزار شد تدریس کرد و بر ایجاد پاتوق های قرآنی دانش آموزی تاکید داشت.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ حمیدرضا کفاش در کلاس کیفیت بخشی به فعالیت های پرورشی و فرهنگی بر اساس راهکارهای سندتحول بنیادین که روز گذشته 24 شهریور در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، اظهار داشت: در زمینه قرآنی نیز باید پاتوق های قرآنی ایجاد کنیم، احیا دارالقرآن ها و تحول در درس قرآن داشته باشیم.
بسته های آموزشی قرائت تقلیدی دانش آموزان
وی افزود: برنامه جدید ما برای سال تحصیلی جدید قرائت تقلیدی دانش آموزان است که در بسته های آموزشی ارائه می شود و نمونه هایی از قرائت های قاریان ممتاز ایران و خارجی در این بسته وجود دارد که دانش آموزان می توانند با تقلید آن به قرآئت قرآن بپردازند.
مصحف های قرآنی برای دانش آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال مصحف های دانش آموزی با رسم الخط دانش آموزی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد و کتابهایی است که کمتر علامت دارند و باید مربیان و معلمان قرآن در سطح کشور تاثیرگذار باشند و امر قرائت قرآن را به صورت مستمر ادامه دهند.
کفاش افزود: به مدیران کل آموزش و پرورش در همه استانها تاکید شده است که جلسه تشویق دانش آموزان برتر فقط اختصاص به رتبه های کنکور نداشته باشد بلکه همه رشته ها را شامل شود مانند نمونه افرادی که کار صنعتی می کنند، افرادی که از نظر اخلاقی ،ورزشی ، ایثار و ... الگو هستند مورد تشویق قرار گیرند زیرا افراد صنعت گر در آینده می توانند یک کارآفرین نمونه باشند.
وی ادامه داد: برای اینکه فرهنگ سازی مطلوب صورت گیرد نباید فقط به جنبه های علمی پرداخت البته جنبه های علمی مهم است اما اگر بخواهیم دانش اموزان مقید به نماز و امورتربیتی و اخلاقی داشته باشیم باید چتر تشویق ها همه افراد برتر در زمینه های مختلف را در بر بگیرد.
تقویت مدارس سمپاد و تیزهوشان در زمینه قرآن و نماز
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از طرح هایی که سال تحصیلی جدید اجرا خواهد شد و از سال گذشته نیز به صورت آزمایشی انجام می شد تقویت مدارس تیزهوشان و سمپاد در زمینه قرآن و نماز است زیرا افراد نخبه جامعه باید بتوانند قرآن را با صوت زیبا قرائت کنند و مبانی دینی را به خوبی بشناسند زیرا پزشک، قاضی و مجتهدی که بتواند این کار را به خوبی انجام دهد در آینده نیز مقید خواهید بود و بسیاری از مسائل اخلاقی را رعایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: این که در زمینه تربیت بدنی و حوزه ورزش رغبتی بیشتری در دانش اموزان وجود دارد به این دلیل است که آنها کارهای خوب فرهنگی در این زمینه انجام داده اند مجله، کتاب و روزنامه دارند و مسابقات آنها تا سطح بین المللی پیش می رود. در زمینه تربیت نیز ما باید با این قدرت وارد شویم تا بتوانیم موفق باشیم.
کفاش ادامه داد: جذب 5 هزار نیروی قرآنی در اصل کار خوبی است اما برای آنها عنوان مربی قرآن تعریف نشده و بیشتر مربی پرورشی هستند که از امسال اولویت احکام آنها دارالقرآن ها، مدارس قرآن و ... است و در صورت اینکه نتوانند پستی در این سمت به آنها بدهند به صورت محدود در پستهای مدیریتی از آنها استفاده خواهد شد.
اهمیت بالای توانمندسازی مربیان
وی یادآور شد: توانمندسازی مربیانی که قرآن تدریس می کنند راهکار بسیار خوبی است و باید به این زمینه پرداخته شود اما باید همه بدانید که در ساحت های مختلف تربیتی باید تعادل برقرار شود. همانطور که می دانیم 4 هزار نفر از مدیران متوسطه اول در طرح مبین آموزش دیده اند که این کار با همکاری ستاد اقامه نماز کشور برگزار خواهدشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: از دیگر راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش خانواده ها، خدمات مشاوره و تاکید بر فعالیت های گروهی است که باید در این زمینه تلاش زیادی به ویژه در آموزش خانواده ها داشته باشیم.
کفاش ادامه داد: بحث کتابخانه های آموزشگاهی، کلاسی و بحث کتاب و کتابخوانی که در سند تحول آمده است و از سیاست های دولت تدبیر و امید است که دانش آموزان را با فرهنگ مطالعه آشنا کند و به همین منظور کتابخانه های کلاسی در دره ابتدایی در 16 استان تجهیز شده است و 16 استان دیگر نیز به زودی تجهیز خواهد شد.
استفاده از فضای مجازی
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با این کار انس دانش آموزان با مطالعه و کتاب و کتابخوانی بیشتر شود و یکی دیگر از فرصت هایی که باید از آن به خوبی استفاده کنیم استفاده از فضای مجازی است و به همین منظور به زودی شبکه اجتماعی دانش آموزی (شاد) که در ابتدا یک میلیون دانش اموز نخبه در رشته های فرهنگی هنری و قرآنی عضو هستند و با شماره ملی خود می توانند به این شبکه وارد شوند و برای دیگر دانش آموزان از سال آینده تحصیلی راه اندازی خواهد شد.
کاربردی شدن مجلات رشد
کفاش ادامه داد: یکی دیگر از فعالیت هایی که سال آینده تحصیلی اجرا خواهد شد کاربردی کردن مجلات تربیت است که در 5 عنوان مختلف با عناوین تربیت عمومی که به مسائل اردویی، فرهنگی و ... می پردازد، تربیت سیاسی اجتماعی که از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و امسال نیز با قوت پیگیری می شود، تربیت قرآن نماز و عترت که به بازآموزی برخی از روشهای تربیت قرآن نماز و عترت می پردازد، تربیت مشاوره تربیتی تحصیلی و شغلی با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی و تربیت دانش آموزی که به صورت مستمر و ماهانه برای تربیت دانش آموزان که عضو تشکل های دانش آموزی هستند قرار می گیرد.
ظرفیت بالای تشکل های دانش آموزی
وی گفت: تشکلهای دانش اموزی کمک ویژه ای به فعالیت های گروهی در جامعه می کنند و اکنون سران تشکلهای دانش آموزی یک برنامه منسجم و نرم افزار خاص دارند که با هدفی مشترک گام بر می دارد. امیدواریم بتوانیم با استفاده از پتانسیل تشکل های دانش آموزی بتوانیم فعالیت های پرورشی را دگرگون کنیم.