loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 509 دوشنبه 16 شهریور 1394 نظرات (0)

دکتر نصیری قیداری، رییس کمیسیون ملی یونسکو در مراسم افتتاحیه یونسکو دانشگاه فرهنگیان با عنوان معلمان؛ یادگیرندگان مادام العمر،  ضمن تشکر از مسئولین دانشگاه فرهنگیان جهت همکاری با بخش آموزش کمسیون ملی یونسکو در تشکیل کرسی معلمان به عنوان یاد گیرندگان مادام العمر و بر گزاری مراسم این کرسی و میز گرد تخصصی گفت: یونسکو آموزش عالی را به عنوان یک نیاز راهبردی و بستری برای پژوهش، نوآوری و خلاقیت می داند و بر این باور است که موسسات آموزش عالی در خلال وظایف اصلی خود (پژوهش و آموزش) که در چارچوب استقلال نهادی و آزادی علمی صورت می پذیرد باید ضمن توجه فعالیتهای بین رشته ای در ترویج و نقش علمی و تربیت شهروند فعال نقش مهممی را ایفا کنند که این امر به پیشبرد توسعه پایدار، صلح، رفاه و توسعه و تحقیق حقوق بشر کمک می کند.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران؛ رییس کمیسیون ملی یونسکو افزود: آموزش عالی نه تنها باید مهارتهای لازم برای جهان حال و آینده را ارائه دهد بلکه باید به تعهد خود برای استقرار صلح، دفاع از حقوق بشر و ارزشهای مردم سالاری نیز اهتمام ورزد.

دکتر نصیری ادامه داد: موسسات آموزش عالی در سراسر جهان در کمک به از میان بردن شکاف توسعه از طریق انتقال دانش از مرزها، به خصوص کشورهای در حال توسعه تلاش جهت یافتن راه حل های مشترک، برای ایجاد چرخش نخبگان و کاهش تأ ثیرات منفی فرار مغزها، مسؤلیت دارند. شبکه ها و مشارکت های بین المللی دانشگاهی بخشی از این راه حل محسوب می شوند که به افزایش تفاهم متقابل و فرهنگ صلح کمک می کنند.

وی افزود: امروز در سطح جهانی، 5 روند در آموزش عالی قابل مشاهده است؛ اول، توده ای شدن تقاضا برای آموزش عالی، که این روند در کشور ما کاملاً مشهود است. دوم، متنوع شدن آموزش عالی، که امروز با متنوع شدن آموزش عالی، موسسات مختلف چه از لحاظ مدیریتی و چه از لحاظ مالکیتی در توسعه آموزش عالی دست اندر کارند.

رییس کمیسیون ملی یونسکو خصوصی شدن آموزش عالی و  تجاری شدن علوم و تولید علم و  روند ، بین المللی شدن آموزش عالی را سه روند دیگر در آموزش عالی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: بین المللی شدن بر ضرورت ایجاد نظامهای اعتبار بخشی  و تضمین کیفیت و ارتقای شبکه ای آنها در سطح ملی، تأکید دارد و لازمه فرا مرزی شدن آموزش عالی این است که در سطح ملی به ترویج علم و آموزش کیفی توجه کنیم  و به موازات آن به اصول اساسی گفت گو و همکاری، درک متقابل و تنوع احترام بگذاریم.

دکتر نصیری خاطرنشان کرد: همکاری بین المللی در آموزش عالی باید بر پایه همبستگی و ترویج ارزشهای انسانی و گفت و گوی بین فرهنگی بنا شود، در این راستا سازمان یونسکو 5 محور برای فعالیت در زمینه آموزش عالی در کشور های عضو تعیین کرده است که شامل اصلاح و نو آوری در آموزش عالی، ترویج و ارتقای معیارهای تضمین کیفیت در آموزش عالی، تقویت همکاریهای بین المللی دانشگاهی، پاسخگویی آموزش عالی به تقاضاهای اقتصادی و اجتماعی و پیوند آموزش عالی و بازار کار، کار آفرینی و تقویت همکاری دانشگاه و صنعت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برنامه کرسیهای دانشگاهی با توجه به محورهای فوق و در چهار چوب اهداف بین المللی سازی و تقویت همکاری بین المللی آموزش عالی در کشورهای عضو قرار داد، هدف از تشکیل کرسیهای دانشگاهی، ارتقای همکاری بین دانشگاهی و گسترش ظرفیتهای نهادی آموزش عالی از طریق به اشتراک گذاشتن دانش و همکاری علمی است . این برنامه ، یکی از مولفه های ظرفیت سازی علمی کشور های در حال توسعه و توسعه نیافته محسوب می شود که از طریق آن دانشگاهها و نهادهای آموزش عالی می توانند از منابع انسانی و ظرفیتهای علمی و نهادی یکدیگر، برای مقابله با چالشهای جهانی استفاده کنند و به توسعه جوامع خود یاری رسانند .

رییس کمیسیون ملی یونسکو در بخش دیگری از سخنان خود کرسیهای دانشگاهی را به عنوان "اطاق فکر "و" پل ارتباطی "بین اعضای هیأت  علمی، جامعه مدنی، جوامع محلی و نهاد های سیاست  گذاری دانست و نقش مؤثری در اطلاع رسانی درباره ابتکارات جدید آموزشی و تولید نو آوری از طریق پژوهش با توجه به چارچوب های محلی و بومی برای آنها برشمرد.

وی گفت: در حوزه هایی که کمبود تخصص و مهارت وجود دارد، کرسیها می توانند به غنی سازی برنامه های دانشگاهی کمک کنند، آنها همچنین به تقویت همکاری شمال – جنوب وجنوب –جنوب به ویژه مقابله با پدیده فرار مغزها کمک می کنند.

دکتر نصیری خاطرنشان کرد:  اکنون حدود 658 کرسی دانشگاهی در 126 کشور وجود دارد که با رویکرد بین رشته ای در زمینه های فعالیت یونسکو (آموزش ،علوم طبیعی ، علوم اجتماعی و انسانی ،فرهنگو ارتباطات ) با توجه به اولویت های علمی جامعه جهانی فعالیت می کنند.

وی افزود: کرسی معلمان به عنوان یادگیرندگان مادام العمر، نهمین کرسی دانشگاهی است که در ایران تاسیس میشود و بحث یادگیری مادام العمر در زمان معاصر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این مقام مسئول گفت: در دستور کار جهانی آموزش 2030 که برای 15 سال آینده اولویت های جامعه بین المللی را در زمینه آموزش ترسیم کند و به زودی در سازمان ملل و یونسکو تصویب نهایی خواهد شد، یادگیری مادام العمر به عنوان محور اصلی تعیین شده است.

وی افزود: خوشوقتم به اطلاع شما برسانم که بخش آموزش کمیسیون ملی یونسکو همکاری بسیار نزدیکی را با موسسه یادگیری مادام العمر یونسکو آغاز کرده است و طرحی را با عنوان ظرفیت سازی جمهوری اسلامی ایران در زمینه یادگیری مادام العمر در دست اجرا دارد.

دکتر نصیری ادامه داد: تا کنون با همکاری موسسه مذکور دو کارگاه در سطح ملی با استفاده از متخصصان موسسه یادگیری مادام العمر برای مدیران متخصصان و کارشناسان و اساتید و پژوهشگران نهاد های دست اندر کار یادگیری مادام العمر در ایران برگزار شده است.

رییس کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به اجرای یک طرح پیمایشی به منظور امکان سنجی وضعیت یادگیری مادام العمر در نهادهای دولتی گفت: با پیگیری کمیسیون ملی امسال موفق شدیم یک بورس پژوهشی برای یکی از پژوهشگران وزارت آموزش و پرورش (شورای عالی اموزش و پرورش) از موسسه مذکورنیز کسب کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت کرسی معلمان به منزله یادگیرندگان دائمی گفت: این کرسی از اهمیت مضاعفی برای ما برخوردار است، یکی به جهت اینکه محور کار آن معلمان است که از دیدگاه یونسکو معلمان مهمترین عاملان اصلاح کیفیت و نوآوری در نظام آموزشی محسوب می شوند. دیگر اینکه به خاطر تلفیق بحث معلمان با یادگیری مادام العمر که بر تغییر نقش آنها از "انتقال دهنده دانش" به "تسهیل گر یادگیری" دلالت دارد.

دکتر نصیری در ادامه با تاکید بر اینکه آنچه که در تفاهم نامه این کرسی با یونسکو آورده شده به خوبی خط مشی فعالیت های کرسی را در ایران و ارتباط با منطقه و جهان ترسیم میکند به برخی از این موارد اشاره کرد که در ذیل آمده است:

1. ارتقای نظام یکپارچه آموزش، پژوهش و اطلاع رسانی و مستند سازی در زمینه توسعه حرفه ای و ارتقای پایگاه معلمان

2. تسهیل همکاری میان پژوهشگران بلند پایه و برجسته بین المللی و استادان دانشگاه ها و سایر موسسه های آموزشی در ایران و کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه و سایر مناطق جهان

3. برگزاری آموزش های کوتاه مدت برای معلمان و ترویج مبادله هیات علمی و دانشجویان

4. پژوهش در زمینه توسعه حرفه ای و ارتقای پایگاه معلمان

5. همچنین توسعه و اجرای سیاست های یادگیری مادام العمر برای معلمان

6. تاسیس و تداو م شبکه ای مرکب از معلمان و نهادهای تربیت معلم

7 به اشتراک گذاشتن دانش و اطلاعات مربوط به معلمان از طریق ایجاد و تداوم یک سایت اینترنتی، برگزاری کنفرانس ها و کارگاه ها، انتشار خبرنامه در زمینه تربیت معلم

وی در پایان گفت: به عنوان سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران تقاضا دارم کلیه نهادهای دست اندرکار تربیت معلم در کشور اعم از وزارت آموزش و پرورش وزارت علوم دانشگاه ها و انجمن های علمی نهایت همکاری را با کرسی معلمان جهت تحقق اهداف مذکور به عمل آورند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 23
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 79
  • آی پی دیروز : 764
  • بازدید امروز : 666
  • باردید دیروز : 5,471
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 6,739
  • بازدید ماه : 9,745
  • بازدید سال : 93,067
  • بازدید کلی : 3,793,641
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود