حجت الاسلام والامسلمین دادگر، عصر پنجشنبه در جلسه ای در جمع دانشجومعلمان بسیجی حاضر در دروه خط امام درمشهد درخصوص استخدام ورودی های 93 عنوان کرد: باتوجه به صحبت های انجام شده با واعظ مهدوی،معاون نوبخت و علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش اشاره کرد و از ابهامات موجود در سازمان مدیریت در این خصوص خبر داد و خاطر نشان کرد وزارت آموزش و پرورش بایستی این ابهامات را مرتفع نماید و زمان آن بستگی به سرعت رفع این ابهامات دارد که تا سه ماه آینده و نهایتا تا آخر سال جاری این مشکل حل خواهد شد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران؛مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در ابتدای جلسه با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع)، مشخه های یک انسان قابل اعتماد را اصالت گوهر و سرشت وجودی پاک، داشتن طبع کریم و سخاوتمندی، متخلق بودن به خلق و خوی متین، داشتن نفس شریف و ترس از خدا عنوان کرد.
رسالت معلم همان رسال انبیاست
وی در ادامه سخنان خود رسالت معلم را در حقیقت همان رسالت انبیاء الهی در دعوت به راه حق و مسیر الهی برشمرد ولازمه آن را برخورداری معلم از شایستگی و هویت معلمی عنوان کرد.
حجت الاسلام دادگر در همین راستا مسئولیت حوزه های دینی، معرفتی؛ بصیرتی و اخلاقی را بر عهده قشر فرهنگی جامعه دانست و وظیفه فعلی دانشجومعلمان را ایجاد شایستگیهای لازم در خود برای بر عهده گرفتن این مسئولیت عنوان کرد و از آنها درخواست نمود زمینه های رشد این شایستگی ها را از مسئولین مطالبه کنند و این مطالبه گری و انتقاد را حق و وظیفه دانشجو خواند.
طرح معرفتی حیات طیبه، برند کارهای فرهنگی در دانشگاه فرهنگیان
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به اردوهای طرح حیات طیبه و نگاه منفی که در گذشته به این طرح وجود داشته است، گفت: «در حال حاضر طرح معرفتی و دینی حیات طیبه برند کارهای فرهنگی در داشگاه فرهنگیان است و همین طرح بود که جرات برنامه ریزی ملی در دانشگاه فرهنگیان را ایجاد کرد»
وی در خصوص دوره خط امام و با انتقاد از بی مهری هایی که نسبت به بسیج دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان وجود دارد به مطرح نمودن این موضوع در جلسات ستاد سال تحصیلی پیوسته اشاره کرد و گفت: « طی این جلسات قرار بر این شد که با تخصیص بودجه از سوی سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان و سازمان بسیج دانشجویی کشور؛ طرح دوره خط امام به صورت سالیانه برگزار گردیده و در این دانشگاه نهادینه شود»
دادگر همچنین به طرح حیات طیبه استانی اشاره کرده و از پیگیری آن خبر داد. بر اساس این طرح پردیس های استانی دانشگاه فرهنگیان می توانند اردوهایی جداگانه در قالب دوره حیات طیبه در استان خود و یا در سایر استان ها برگزار کنند.»
وی همچنین دوره دین پژوهان حوزه های علوم اسلامی در دانشگاه فرهنگیان را در سخنان خود مطرح کرد و گفت: «این دوره که قریب به پانصد نفر از دانشجو معلمان دختر و پسر؛ در دو مرحله که دانشجومعلمان پسر در شهریور ماه امسال و دانشجومعلمان دختر در سال آینده در آن حضور خواهند داشت، به صورت متمرکز در استان همدان برگزار می شود.»
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر طرح حیات طیبه ۴۰۰۰ نفر را تحت پوشش خود قرار داده است، این رقم را رشد قابل توجهی از نظر کمی و کیفی برشمرد. وی همچنین کادرسازی برای انقلاب اسلامی را یکی از اهدافی دانست که این قبیل دوره دنبال می کنند و استفاده از ظرفیت دانشجویان برای اجرای آنها را عامل تحقق این مهم عنوان کرد.
دادگر همچنین در خصوص فعالیت های صورت گرفته در فضای مجازی؛ به طراحی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان در نهاد نمایندگی اشاره کرد که با پنج عنوان آموزشی، ۲۵۰۰ نفر را تحت آموزش دارد.
وی انجام این قبیل فعالیت ها را نیازمند وجود باور، دغدغه و فکر و صرف وقت از سوی مجریان آنها دانست و افزود: « در دانشگاه فرهنگیان با توجه به این جایگاه و اهمیت و تلاشی که باید برای نمود پیدا کردن استانداردهای دانشگاهی و تفاوت های معنادار با سایر دانشگاه ها صورت بپذیرد؛اگر کسی وقت گذاری نکند، به جمهوری اسلامی و مردم و نسل آینده دانش آموزان خیانت کرده است.»
وی افزود: «آرمانگرایی در جوان بسیار برجسته است و نباید او را سرزنش و تحقیر کرد. این نسل اگر موفق تر و تحول آفرین تر از نسل های گذشته نباشد، ضعیف تر نخواهد بود.»
وی تحول در تعلیم و تربیت را نیازمند حضور موثر دانشجومعلمان و تلاشِ تحولی آنها در این عرصه دانست. تلاشی که باید منطبق بر سرعت پیشرفت و تاثیرگذاری انقلاب اسلامی در دنیا صورت بگیرد.
دادگر همچنین از ویژگی های جوان، به پیگیری مسئولانه ی کارها و طرح ها فارق از مسایل مادی اشاره کرد و افزود: «بر همین اساس ما معتقدیم کارهای میدانی در صفوف و حتی کارهای ملی را هم تا حدی باید به دانشجوها واگذار کرد. چرا که ما معتقدیم کار مسئولانه تر، سریع تر و با ابتکار و خلاقیت بیشتر انجام خواهد شد که این نیاز آینده کشور است. و دولت باید در عرصه های گوناگون از این ظرفیت ها استفاده کند.»
وی در ادامه سخنانش بر ایجاد آمادگی، هم در خود دانشجومعلمان و هم در مخاطبانشان تاکید کرد و لازمه آن را رشد و تعالی همه جانبه در جنبه های عقلانی، عاطفی، اجتماعی، اخلاقی و اعتقادی در شخصیت دانشجومعلم بیان کرد.
وی تصریح کرد: «در زمینه مباحث تخصصی و دانشی، قطعا دانشگاه جای کار زیادی دارد. وزارت علوم هنوز همراهی لازم را در اختصاص ردیف استخدامی برای هیئت علمی برای دانشگاه نداده است و این درک باید با مطالبه جدی تر دانشگاه از وزارت علوم صورت بگیرد. پس از گذشت سه سال تنها پنجاه ردیف استخدامی در دانشگاه داریم.»
پرسش و پاسخ های دانشجو معلمان
اولین سوال در خصوص عدم تاسیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در برخی از مراکز این دانشگاه بود که دادگر با اشاره به تاسیس و فعالیت این نهاد در پردیس های ۲۰ استان کشور، از شروع به کار آن در استان های آذربایجان غربی، اردبیل، سمنان، کردستان و مرکزی نهایتا تا چهار ماه آینده خبر داد. وی همچنین در مورد استان های ایلام، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، لرستان، کرمانشاه و هرمزگان به جستجو برای گزینه های مناسب برای این کار اشاره کرد.
سوال بعدی درمورد تعهد دولت در قبال استخدام دانشجومعلمان ورودی ۹۳ که تا کنون محقق نشده است بود. که دادگر در پاسخ، به صحبت های انجام شده با واعظ مهدوی،معاون نوبخت و علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش اشاره کرد و از ابهامات موجود در سازمان مدیریت در این خصوص خبر داد و خاطر نشان کرد وزارت آموزش و پرورش بایستی این ابهامات را مرتفع نماید و زمان آن بستگی به سرعت رفع این ابهامات دارد که تا سه ماه آینده و نهایتا تا آخر سال جاری این مشکل حل خواهد شد.
وی در ادامه از راه اندازی دو پژوهشکده با عناوین “پژوهشکده تربیت معلم” در تهران و ” پژوهشکده تعلیم و تربیت اسلامی” در قم خبر داد که مراحل دریافت مجوز از وزارت علوم و کارهای مقدماتی آنها در حال انجام است.
دادگر در خصوص سوالی که درمورد نادیده گرفتن ملاک های علمی در انتخاب دانشجومعلمان پرسیده شد به طرحی که در شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی سازمان مرکزی مطرح شده اشاره کرد و گفت: «اراده دانشگاه بر این است که با همکاری و همدلی وزارت آموزش و پرورش، نخبگان دانش آموزی را با شرایط ویژه ای، از جمله اینکه خودشان محل خدمتشان را انتخاب کنند، بلافاصله بتوانند در مقاطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل بدهند و دانشگاه به آنها هزینه ای اضافه بدهد؛ در دانشگاه پذیرش شوند.»
نگرانی دانشجومعلمان از تبعات ناشی از انتقاد در فضای دانشگاه هم موضوع دیگری بود که در مورد آن سوال شد. دادگر در پاسخ به این سوال نیز حق نقد منطقی، مودبانه و منصفانه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری را برای دانشجو محفوظ دانست.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در خصوص سوال دانشجومعلمان در مورد ازدواج دانشجویی نیزبه طرح مشترک در تمام دانشگاه های کشور با عنوان “همسفر تا بهشت” اشاره کرد. وی اعلام کرد از مهر سال جاری به مدت دوماه، فرصت برای ثبت نام دانشجویان در سایت آغاز می شود و زوج های دانشجویی که به عقد هم در آمده اند می توانند با شرایطی، در مشهد مقدس به میزبانی مقام معظم رهبری اقامت داشته باشند.
حجت الاسلام والامسلمین دادگر در ادامه به مصوبه تشکیل “کانون پیوند مهر و ماه” در پردیس های سراسر کشور نیز اشاره کرد و گفت: «از ابتدای مهرماه سال جاری، تمامی کارهای مربوط به همسر گزینی به این کانون واگذار می شود.»
وی همچنین با اشاره به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش مبنی بر ازدواج دانشجو معلمان با یکدیگر، از اولویت دهی به این طرح در سازمان مرکزی و وزارتخانه خبرداد و خاطرنشان کرد تسهیلاتی که ارائه خواهد شد مختص این نوع از ازدواج بین دانشجومعلمان است. دادگر از تلاش هایی برای ارائه تسهیلات به ازدواج های دانشجو معلمان با دانشجویان سایر دانشگاه ها نیز خبر داد.
وی در انتها به اعزام روحانی در ایام ماه محرم به پردیس هایی که هنوز دفتر نهاد در آنها تاسیس نشده است اشاره کرد و در سایر پردیس ها نیز این امر را بر عهده مسئول دفتر نهاد همان پردیس دانست.