مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش آموزش و پرورش گفت: در حال برنامهریزی بسمت ساخت هنرستانها و توسعه آن هستیم تا شرایطی ایجاد شود که کشور شاهد کاهش بیکاری شود.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از فارس؛ سیدمصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش ، در خصوص اولویت کاری سال جدید اظهار داشت: یکی از اولویتهای آموزش و پرورش به خصوص در متوسطه دوم با توجه به اینکه در مهر 95 برای اولینبارانجام میشود، استقرار پایه دهم در تمامی واحدهای آموزشی متوسطه دوم در سراسر کشور است.
وی ادامه داد: به تبع آن، دفتر کاردانش برای برنامهریزی در ساماندهی نیروی انسانی، دانشآموز، فضا و تجهیزات اولویت اصلی امسال را لحاظ کرده است.
آذرکیش یادآور شد: موضوع جدی که مطرح است، بحث هدایت تحصیلی و شغلی دانشآموزان است که پس از حدود 22 سال مجدداً در متوسطه اول اتفاق میافتد و دانشآموزان از پایه نهم وارد شاخه و رشته تحصیلی میشوند.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش افزود: در طول 6ماهه دوم سال گذشته برنامهریزی کردیم و پس از اولویت جدی که استقرار پایه دهم در سراسر کشور است، موضوع برگزاری جشنواره و مسابقات علمی ـ کاربردی که به عنوان رویداد ملی در سطح کشور است را برنامهریزی میکنیم.
وی تصریح کرد: در شاخه کاردانش مسابقات علمی و کاربردی و جشنواره مهارتهای هنری و در شاخه فنی و حرفهای مسابقات علمی و عملی را داریم و چهاردهمین دوره مسابقات علمی کاربردی و دهمین جشنواره مهارتهای هنری کاردانش برگزار میشود.
آذرکیش اضافه کرد: در 6 ماه اول سال جاری دو رویداد ملی بزرگ در شاخه کاردانش و در بحث معرفی نخبگان برتر مهارتی داریم؛ در مرداد و بعد از ماه مبارک رمضان در خراسان رضوی مرحله کشوری مسابقات علمی ـ کاربردی را برگزار میکنیم و در استان اردبیل مرحله کشوری جشنواره مهارتهای هنری را برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: با توجه به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و با عنایت به اینکه به دنبال توسعه فرهنگ کار و کارآفرینی هستیم، نخبگان مهارتی مهارتهای خود را در معرض داوری قرار میدهند.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم اجرای نظام آراستگی را با شرایط بهتر برای آزمایشگاهها و کارگاهها انجام دهیم، گفت: قطعاً یکی از کارها که در شاخه کاردانش به آن نیاز داریم، متناسبسازی آموزشها با نیاز بازار کار است که جلسات زیادی را با دستگاههای اجرایی برگزار کردیم.
آذرکیش اضافه کرد: این جلسات باعث ایجاد تفاهمنامه در گذشته و آینده خواهد بود تا آنچه آموزش میدهیم متناسب با نیازهای بازار کار باشد و درصد بالایی از اشتغال دانشآموزان در رشتههای مهارتی در هنرستانهای کاردانش داشته باشیم.
مدیرکل دفتر آموزشهای شاخه کار دانش وزارت آموزش و پرورش در خصوص افزایش رشته کاردانش در کشور تصریح کرد: یکی از تکالیف آموزش و پرورش علاوه بر تکالیف برنامه پنجم که در ماده 19 و 21 تکلیف کرده است، نشانگرهای ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش است که مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است.
وی اضافه کرد: تکلیف داریم و باید 48.26 درصد تعداد دانشآموزان را در دو شاخه کاردانش و فنی و حرفهای در چند سال آینده برسانیم که درصد پوشش در شاخه فنی و حرفهای 20.26 درصد و درشاخه کاردانش 28 درصد است که جمع آن 48.26 درصد است.
وی افزود: در اسناد فرادستی و سند تحول، توسعه فرهنگ کارآفرینی و نظام جامع هدایت تحصیلی که دانشآموزان را به حِرَف و مشاغل مورد نیاز حال و آینده هدایت کند، وجود دارد و باید توسعه هنرستانها را بیشتر داشته باشیم.
آذرکیش تأکید کرد: وزارت آموزش و پرورش در برنامهریزیها و سیاستهای خود اولویت ساخت و ساز در واحدهای آموزشی جدیدی که قرار است ساخته شود را دارد و در حال برنامهریزی بسمت ساخت هنرستانها و توسعه آن هستیم تا شرایطی ایجاد شود که کشور شاهد کاهش بیکاری شود.
مدیرکل شاخه کار دانش وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مصداق عینی اقتصاد مقاومتی در آموزش و پرورش است و بخشی که میتواند خیلی جدی باشد توسعه هنرستانها است تا منجر به تولید، کارآفرینی و اشتغال شود.