loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 543 شنبه 06 شهریور 1395 نظرات (0)

رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بررسی کاهش ساعت درس دینی دوره متوسطه در این شورا گفت:‌ کمیسیون حوزوی در رابطه با تدوین دروس جدید با توجه به رویکرد دینی پیشنهادهایی خواهد داشت.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از تسنیم؛ شورای عالی آموزش و پرورش طی ماه‌های اخیر جدول برنامه دروس دوره متوسطه دوم را تصویب کرد که براین اساس 5 درس جدید شامل سلامت و بهداشت، انسان و محیط زیست، هنر، مدیریت خانواده و سبک زندگی و تفکر و سواد رسانه‌ای به مجموعه دروس این دوره اضافه شد.

با اضافه شدن دروس جدید به دوره متوسطه دوم، ساعت درس دینی کاهش پیدا کرد و این کاهش با انتقاد بسیاری از سوی دبیران درس دینی همراه بود اما مسئولان آموزش‌وپرورش براین باورند، اگر چه از ساعت درس دینی کم شده است اما دروس جدیدی همچون مدیریت خانواده و سبک زندگی با رویکرد آشنایی دانش‌آموزان با سبک زندگی ایرانی و اسلامی طراحی شده است.

خبرگزاری تسنیم در سلسله مصاحبه‌هایی با کارشناسان درس دینی نظرات آنها را راجع به کاهش ساعت این درس در دوره متوسطه دوم جویا شد، اغلب آنها با ابراز نگرانی و ضمن مخالفت با این موضوع مطرح کردند: در شرایطی که انواع آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان را تهدید می‌کند و از سوی دیگر اعتقادات مذهبی آنها با انواع حربه‌ها و طرح شبهات متعدد نشانه رفته است، توجه به معنویات و مسائل اخلاقی، دینی و پرورشی بیش از هر زمان دیگری در نظام آموزش‌وپرورش کشور احساس می‌شود.

در این میان برخی دروس و معلمان می‌توانند در فضای پُرآسیب فعلی،‌ با پاسخگویی به شبهات و سوالات متعدد دانش‌آموزان به ویژه درحوزه مسائل اخلاقی واعتقادی در برهه حساس نوجوانی از آنها در برابر آسیب‌ها حفاظت کنند اما آموزش‌وپرورش چنان در چنبره مسائل آموزشی گرفتار است که پرداختن به این مسائل در اولویت نبوده و نیست.

با توجه به مسائل طرح شده و انواع آسیب‌ها و تهدیداتی که در کمین دانش‌آموزان است و در شرایطی که حمایت از برخی دروس مانند دینی باید پُررنگ‌تر از همیشه باشد اما همچنان فضای غالب در مدارس توجه به دروسی همچون فیزیک، شیمی و ریاضی است و در شرایط فعلی که آسیب‌های اجتماعی به عنوان یک دغدغه در کشور مطرح است، آموزش‌وپرورش با یک خطای استراتژیک در تصویب جداول دروس دوره متوسطه دوم اقدام به کاهش ساعت درس دینی کرد.

پس از مباحث مطرح شده، شصتمین جلسه مجمع شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید پارسانیا به بررسی کاهش ساعت درس دینی در دوره متوسطه پرداخت.

حجةالاسلام پارسانیا در این رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: در این جلسه اعضای شورا نگرانی خود را از کاهش ساعت درس دینی دوره متوسطه به دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش منعکس کردند اما وی معتقد بود دروس جدیدی به مجموع دروس دبیرستان‌ها اضافه شده است به عنوان مثال درسی به عنوان سبک زندگی و خانواده طراحی شده است که این بخش از کتاب دینی حذف و به صورت مجزا تدریس می‌شود.

وی افزود: اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید داشتند در تدریس درس سبک زندگی باید رویکرد دینی حفظ شود و گروهی که می‌خواهند کتاب‌‌ها را تدوین کنند با صاحبنظران درس دینی تعامل داشته باشند اما مشکل اینجاست که کتاب‌ها تدوین شده‌اند

رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت آموزش معلمان کتب جدید‌التألیف به ویژه کتاب سبک زندگی گفت:‌ هم‌اکنون آموزش و پرورش در بحث آموزش معلمان با کاستی مواجه است و باید دقت لازم انجام شود تا معلمان برای تدریس کتاب سبک زندگی توانمندی لازم را داشته باشند.

وی ادامه دارد: در حوزه سبک زندگی هم‌اکنون با چالش‌هایی مواجه هستیم که باید به آنها دقت شود و درتدوین کتاب مربوطه و تدریس آن براساس معارف دینی و اسلامی اقدام کرد نه مباحث دنیای غرب و در این رابطه کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت خواهد داشت.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 512
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 1,779
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 2,381
  • بازدید ماه : 5,387
  • بازدید سال : 88,709
  • بازدید کلی : 3,789,283
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود