loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 485 شنبه 01 خرداد 1395 نظرات (0)

کمیسیون تعلیم و تربیت مجمع عالی بسیج در بیانیه‌ای به وداع با نظام آموزشی تقلیدی و وارداتی غرب، تقویت مدارس دولتی، توجه به زبان فارسی و پرهیز از به‌کارگیری نام پیشاهنگی در مدارس و آموزش و پرورش تأکید کرد.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از فارس؛ کمیسیون تعلیم و تربیت مجمع عالی بسیج بیانیه‌ای جهت پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان سراسر کشور که در اردیبهشت ماه سال جاری انجام شد، صادر کرد.

تأکید همواره رهبر معظم انقلاب در فرصت‌ها و موقعیت‌های مقتضی در اهمیت نقش و جایگاه آموزش و پرورشی تحول خواه، انقلابی، عدالت محور با خاستگاه اسلامی ـ ایرانی نشان از جلب توجه سیاست‌گذاران، برنامه ریزان و مدیران اجرایی کشور به مهم ترین بخش از زیر ساخت‌های مهندسی نرم در حوزه معماری فرهنگ و تمدن اسلامی است.

در سیزدهم اردیبهشت ماه سال جاری نیز به تأسی از سنت هر ساله، رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمع کثیری از فرهنگیان منتخب کشور بر نکاتی کلیدی و مهم اشاره داشتند که طیف وسیعی از مخاطبان را علاوه بر معلمان و مجموعه درون آموزش و پرورش نشانه رفته است.

کمیسیون تعلیم و تربیت مجمع عالی بسیج نیز در راستای تبعیت از فرامین رهبری معظم، وظیفه خود می‌داند با تاکید دگرباره بر این نکات مهم و اساسی؛ توجه دولت مردان، مجلسیان، نهادهای فرهنگی، پژوهشی و نظارتی را به محورهای پیشنهادی ذیل معطوف دارد.

1ـ شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی و بدون نفت و اصلاح الگوی مصرف، مستلزم تربیت صحیح نسل آینده سازی است که شاکله هویت و شخصیت ممتازه او در آغوش آموزش و پرورش شکل می‌گیرد؛ لذا دغدغه اساسی آموزش و پرورش باید تربیت انسانهایی با هویت مستقل، عزت‌مند، متدین، مؤدب، فکور و اندیشه‌ورز، سختکوش، حق باور، دارای شاخص‌های ممتاز و جریان‌ساز، دارای روحیه‌ ایستادگی و مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌ها باشد که این موضوع حاکی از اهمیت آموزش و پرورش و نیز وظیفه خطیر و ارزشمند آن است.

2- تأثیرگذارترین عنصر آموزش و پرورش جهت تربیت انسانهایی با ویژگی‌های فوق، معلمان هستند. به همین منظور باید از یک سو؛ تربیت معلمانی انقلابی، عالم، ماهر، شاداب و با روحیه باید از رسالت‌های اصلی دانشگاه فرهنگیان تلقی شود، که در این خصوص لازم است دولت از تمام توان خود برای توسعه کمی و کیفی دانشگاه از حیث منابع مالی، کالبدی و انسانی بهره گیرد تا با جلب و پذیرش دانشجو معلمانی با انگیزه، علاقمند به شغل معلمی نیروی انسانی مورد نیاز برای رشد و تعالی آموزش و پرورش را فراهم سازد. از سوی دیگر؛ تأمین منابع مورد نیاز آموزش و پرورش و غفلت نکردن از مسائل مادی و معیشتی معلمان باید به دور از هرگونه شعار زدگی، مجامله و اغماضی همواره از دغدغه های جدی دولت و مجلس باشد و همچنین حرکت در راستای ارتقاء شأن و منزلت معلمان و تکریم کرامت ایشان باید همواره مدنظر آموزش و پرورش قرار گیرد.

3ـ نهادهای فرهنگی و آموزشی به ویژه آموزش و پرورش باید نسبت به نقش نظام سلطه به رهبری آمریکا و صهیونیست بین الملل و برنامه‌های نفوذ فرهنگی دشمن در به انفعال کشاندن نسل جوان و فعال جامعه از دقت، حساسیت و هوشیاری بیشتری برخوردار بوده و مقابله هوشمندانه با حریف را محور برنامه‌های خود قرار دهند. به همین سبب شایسته است معاونت فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش با خروج از لاک روزمرگی و بسنده کردن به فعالیت‌های تکراری با انداختن طرحی نو، جامع و فراگیر با مشارکت دیگر نهادهای موثر از جمله بسیج، حوزه‌های علمیه و اندیشمندان حوزه رسانه، خاصه رسانه ملی، تربیت را اولویت اول و اصلی آموزش و پرورش قلمداد نماید. به عبارتی نقش نهادهای تربیت غیر رسمی به عنوان نیروهای بالقوه و فوق العاده ارزشمند در کنار آموزش و پرورش به عنوان نهاد و نظام تربیت رسمی نباید مورد غفلت قرار گرفته و استفاده از این پتانسیل‌ها جهت کامل کردن نقش نظام تربیت رسمی بسیار مثمرثمر خواهد بود.

4ـ اجرایی شدن نظام نوین آموزشی و وداع با نظام تقلیدی و وارداتی غرب منطبق با اهداف و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید همواره از مطالبه‌های جدی نهادهای نظارتی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس محترم باشد، تا این مهم به بهانه فقدان منابع در سایه ی تساهل و تسامح و یا گذر زمان به دست فراموشی سپرده نشود.

5ـ تقویت مدارس دولتی با رویکرد رعایت عدالت فرهنگی و تربیتی و حفظ نگاه حاکمیتی آموزش و پرورش باید همواره در صدر توجهات وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد و از توسعه بی رویه، افسارگسیخته و به دور از نظارت و ارزشیابی دقیق از عملکرد تربیتی مدارس غیر دولتی به شدت اجتناب گردد. بنابراین تاکید بر خصوصی سازی آموزش و پرورش به دور از ضابطه و راهکارهای قانونی در تقابل آشکار با قانون اساسی و حاکمیتی بودن امر مهم تعلیم و تربیت است.

6ـ تقویت زبان و ادبیات فارسی به عنوان زبان و ادبیات بومی کشور و نیز پرهیز از بزرگ انگاری بی حد و حصر زبان انگلیسی باید همواره مورد توجه مدیران آموزش و پرورش از جمله شورای عالی آموزش و پرورش قرار گیرد.

7ـ توجه به هنرستان‌ها به عنوان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای، با هدف توسعه متوازن شاخه‌ای و رشته‌ای باید در نظام جامع هدایت تحصیلی در برنامه ششم مورد بازنگری جدی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و ظرفیت های قانونی لازم برای توسعه مشارکت همه جانبه تمامی دستگاه‌های موثر پیش بینی شود.

8ـ شایسته است معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش با پرهیز از به کارگیری برخی از عناوین، نام و نشان‌های کهنه و طاغوتی نظیر پیشاهنگی و ... فضای لازم را برای تقویت مشارکت فعال تشکل‌های دانش‌آموزی از جمله بسیج دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی و شورای دانش‌آموزی را فراهم آورد. و با الویت قراردادن رویکرد قرآنی در تربیت نسل حاضر از ورود تفکرات سکولار به حوزه تعلیم و تربیت ممانعت به عمل آورد.

در همین راستا، جامعه بسیج کشور بالاخص مجمع عالی بسیج و سازمان بسیج فرهنگیان که متشکل از قشر عظیمی از نخبگان و صاحب نظران می‌باشد، آمادگی دارد که در جهت اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری با دستگاههای دولتی بخصوص وزارت آموزش و پرورش، همکاری لازم را داشته باشد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 18
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 539
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 2,031
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 2,633
  • بازدید ماه : 5,639
  • بازدید سال : 88,961
  • بازدید کلی : 3,789,535
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود