loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 445 پنجشنبه 16 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

در نشست «بررسی چالش های آموزشی» طرح پیشنهادی ادغام وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از مهر؛ عبدالوحید فیاضی در نشست «بررسی چالش های آموزشی» با دفاع از طرح پیشنهادی ادغام وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: امیدواریم در برنامه ششم توسعه بتوانیم جایی برای این طرح در نظر بگیریم.

سخنگوی کمیسیون آموزش ادامه داد: در طی سال‌های گذشته علیرغم تغییراتی که در نظام آموزش و پرورش به وجود آمده اما این وزارتخانه همواره مورد نقد و بررسی صاحب‌نظران بوده است و این سوال مطرح بوده که به چه دلیل این وزارتخانه آن گونه که بایسته است رشد و توسعه یافتگی نداشته است.

وی با بیان اینکه در این راستا ما شاهد تحولاتی در نظام آموزشی این وزارتخانه بوده‌ایم، ادامه داد: این تغییر و تحولات یک سری دستاوردهایی را به همراه داشته است ، ولی هیچ‌گاه نتوانسته نظر صاحب‌نظران، معلمان و خانواده‌های ایرانی را جذب کند تا بتوان از آن به عنوان یک آموزش و پرورش موفق نام برد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه آموزش و تحقیقات و آموزش و تربیت هر دو از یک جنس هستند، افزود: هدف ما از این طرح صرفاً ادغام دو وزارتخانه و کوچک شدن دولت نیست بلکه ما تلاش داریم که یک وحدتی بین آموزش کشور و مقاطع مختلف آن ایجاد کنیم.

 فیاضی با طرح این پرسش که چرا باید در بحث آموزش در کشور شاهد دو نگاه، دو برنامه و همچنین دو سیستم متفاوت باشیم؟، تصریح کرد: آموزش و پرورش خروجی خود را تحویل آموزش عالی می‌دهد ولی در معرض این اتهام نیز قرار می‌گیرد که در مأموریت خود به درستی عمل نکرده است. 

این نماینده مجلس با بیان اینکه در کشورهایی که این دو وزارتخانه با یکدیگر ادغام شده‌اند نتایج موفقیت‌آمیزی را شاهد بوده‌ایم که از جمله می‌توان به کشور کره جنوبی اشاره کرد، گفت:‌ آنها پیشرفت خودشان را مدیون آموزش واحد و منسجم می‌دانند. 

وی به گستردگی وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت آموزش و تحقیقات اشاره کرد و افزود: درست است که جمعیت تحت پوشش این دو وزارتخانه زیاد است ولی این جمعیت زیاد نباید مانع رسیدگی اصولی به آنها شود و با توجه به اینکه جامعه هدف آنها زیاد است چه بهتر که یک دستگاه واحد ایجاد شود و همه این جامعه هدف تحت نظر یک دستگاه باشند.

فیاضی با تأکید بر اینکه در صورت تحقق چنین موضوعی اقتدار وزارتخانه تشکیل شده در هیأت دولت باید متفاوت از سایر وزارتخانه‌ها باشد، ادامه داد: جامعه‌ای که مدرسه و معلم را ضعیف و کوچک ببیند دانشگاه آن نیز ثمربخش نخواهد بود. تعدادی از نمایندگان مجلس مدت زیادی در مورد این طرح کار کرده‌اند و با توجه به اینکه به نظر می‌رسد فرصت آن نخواهد شد که در مجلس نهم این طرح به نتیجه برسد امیدواریم در مجلس بعدی دوستان نماینده به این موضوع توجه کنند.

وی در پایان گفت: تلاش داریم که در برنامه ششم توسعه جایی را برای این موضوع در نظر بگیریم.

زیرنظام های سند تحول باید هرچه سریعتر تدوین شود

مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این نشست با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره سند تحول بنیادین، گفت: سند تحول همچون قانون اساسی برای آموزش و پرورش است و زیر نظام های آن باید هرچه سریع تر تدوین شود.

ابراهیم سحرخیز برخی نکات مهم مورد تاکید رهبر معظم انقلاب را برشمرد و افزود: در سه دیدار متوالی، ایشان به دانشگاه فرهنگیان و مسائل پرورشی توجهی ویژه داشتند.

وی ادامه داد: ایشان تاکید داشتند توجه ویژه نسبت به ادبیات فارسی داشته باشیم که مورد تاکید قانون اساسی نیز هست.

سحرخیز افزود: تسری دادن زبان انگلیسی به دوره پیش دبستانی خطری جدی و هشدار جدی بود که مسئولان آموزش و پرورش باید بدان توجه کنند.

وی آموزش و پرورش را دیرپا و مستمر و سند تحول بنیادین را نیز فراتر از سند چشم انداز خواند و تصریح کرد: «سند تحول همچون قانون اساسی برای آموزش و پرورش است و زیر نظام های آن باید سریع تر تدوین شود.

سحرخیز که در نشست بررسی چالش های آموزشی در رادیو گفتگو سخن می گفت افزود: در برنامه ششم کاستی به خرج داده ایم و منابع لازم را برای سند تحول پیش بینی نکرده ایم و هم اینک می توان احکام دائمی برای سند تحول را در مجلس پر رنگ تر ببینیم.

وی گفت: آموزش و پروش با زندگی انسان ها سر و کار دارد و نمی توان پیش بینی کرد طی ۲۰ سال آینده نیازمند تغییر و تحول در آن نباشیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 698
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 4,499
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 5,101
  • بازدید ماه : 8,107
  • بازدید سال : 91,429
  • بازدید کلی : 3,792,003
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود