دکتر ساکی معاون پژوهشی دانشگاه فرهنگیان با ذکر مراحل مختلف درس پژوهی، تدوین طرح درس پژوهشی را به عنوان ابتکار عمل گروه درس پژوهی در مواجهه با مساله پیش روی خود ، مهمترین و وقت گیر ترین مرحله در فرایند درس پژوهی معرفی نمود و از فعالیت مشاهده نحوه اجرا در طی دو نوبت، به عنوان فرصتی اساسی برای اصلاح و بهبود طرح درس نام برد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پردیس دانشگاه فرهنگیان؛ نشست علمی درس پژوهی: چیستی و چرایی، با حضور دکتر ساکی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و به همت کانون دانشجویی مهارت های معلمی پردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی استان البرز برگزار شد.
در این نشست که با حضور استادان و دانشجویان این پردیس برگزار شد، دکتر ساکی با تشریح ساختار حرفه ای معلمان و چارچوب دانش های حرفه ای آنها، پژوهش را به عنوان عنصری در هم تنیده با حرفه معلمی معرفی نمودن که بدون تکیه بر آن، معلمان در انجام رسالت های حرفه ای خود با مشکل مواجه خواهند شد.
وی، گرایش روز افزون به رویکرد معلم پژوهنده را به دلیل فاصله جریان پژوهش های کلاسیک با نیاز حرفه ای معلمان دانست و تاکید کرد: نمی توان آنگونه که در مدل تحقیقات کلاسیک دنبال می کنند، عمل تربیتی معلم را در کلاس درس متوقف به دریافت یافته های تجویزی پژوهشی پژوهشگران خارج از کلاس نمود. معلمان خود باید به عنوان پژوهشگر در مسیر حرفه ای خود فعالانه ایفای نقش کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، پژوهش های معلم محور را متاثر از الگوی تحقیقات کیفی دانست که توسط معلمان و برای تاثیر گذاری بر عمل تربیتی آنها صورت می پذیرد.
دکتر ساکی نقش و معجزه درس پژوهی را در تاثیر همزمان و عمقی بر انواع دانش ها و مهارت های حرفه معلمی دانست. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، تلاش اصلی گروه درس پژوهی را در پاسخ به این سوال مهم برشمرد: " چگونه تدریس کنیم که دانش آموزان (دانشجویان ) خوب یاد بگیرند؟"، به این ترتیب کانون تمرکز درس پژوهی بر موضوع یادگیری است .
وی هم افزایی، نقد و گفتگوی جمعی در باره تدریس و فرایند یاددهی –یادگیری را رمز تاثیر گذاری و اقبال فراوان به این رویکرد در دنیا دانست که به مدد آن معلمان به سمت تعالی حرفه ای حرکت می کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با ذکر مراحل مختلف درس پژوهی، تدوین طرح درس پژوهشی را به عنوان ابتکار عمل گروه درس پژوهی در مواجهه با مساله پیش روی خود ، مهمترین و وقت گیر ترین مرحله در فرایند درس پژوهی معرفی نمود و از فعالیت مشاهده نحوه اجرا در طی دو نوبت، به عنوان فرصتی اساسی برای اصلاح و بهبود طرح درس نام برد.
در پایان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه به پرسش های دانشجویان در این زمینه پاسخ داد.