در بیانیه کانون تربیت اسلامی آمده است: از مسئولین آموزش و پرورش انتظار میرود از همه ظرفیتها از جمله دانشگاه فرهنگیان، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و کتابهای درسی برای توصیف و تبیین حماسه 9 دی استفاده کنند.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از فارس؛ در بیانیه کانون تربیت اسلامی به مناسبت فرا رسیدن سالروز 9 دی آمده است: یکی از به یاد ماندنیترین صحنههای حضور میلیونی مردم ایران در 9 دیماه 1388 بوده است. انتخابات که فرصتی برای تثبیت و تعالی مردم سالاری دینی در داخل و تقویت جنبه الهام بخشی انقلاب اسلامی برای ستمدیدگان جهان در خارج است.
در 22 خرداد 1388 در دهمین دوره ریاست جمهوری به خاطر خود شیفتگی و قدرت طلبی و قانونگریزی بعضی افراد دستاویزی برای توطئه استکبار جهانی و فتنهگری انسانهای خود فروخته و مزدوران داخلی آنان شد که با فتنه انگیزی و آتشافروزی در خیابانها و مساجد و شعارهای ضد آرمانهای انقلاب اسلامی از جمله سر دادن شعار ( نه غزه نه لبنان) و روزهخواری و حمله به پایگاههای بسیج و مردم بیدفاع و اموال عمومی و در نهایت اسائه ادب و آتش زدن خیام اباعبدالحسین(ع) چهره واقعی خود را نشان دادند و به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) "این فتنه صرفاً منحصر به حضور عدهای افراد در خیابان نبود بلکه ناشی از یک بیماری بود که با اقدامات سیاسی و امنیتی قابل دفع شدن نبود یک حضور عظیم روحی نیاز داشت که چنین شد."
در سالگرد حماسه تاریخی 9 دی تأملی در این رویداد تاریخی ما را در استمرار و صیانت انقلاب اسلامی استوارتر مینماید:
1.استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا با چهرههای خشم و مهربانی و تحریم و لغو تحریم، قطعنامه و لغو قطعنامه، با انقلاب اسلامی مقابله میکند و در این مرحله از انقلاب به دنبال استحاله انقلاب از طریق نفوذ در سطوح سیاستگذاری و اجراء (تعیین اولویتها) به ویژه در سیاستگذاریها و اولویتهای فرهنگی است تا بتواند ارزشهای الهی حاکم بر روابط توده مردم با انقلاب را تغییر دهد و ارزشهای دنیایی و رفاه طلبی، اشرافیت و سازشکاری را جایگزین آن نماید. از این رو جبهههای انقلابی به ویژه جبهههای فرهنگی انقلاب همانند بسیج، تشکلهای اسلامی و هیأتهای مذهبی باید از ارزشهایی که مردم را در 9 دی کنار هم جمع کرده است صیانت و محافظت نمایند و با رصد توطئههای دشمن در زمینه استحاله فرهنگی آن را به مردم معرفی کنند.
2. پارهای از روزنامهها در چند ماه اخیر در مسئله انتخابات به ویژه انتخابات مجلس خبرگان، فضایی را در جامعه تدارک دیدهاند که تداعیگر روزنامههای زنجیرهای و دوران فتنه 88 است. از جمله مسئلهسازیهایی همانند توطئه شورای رهبری، نظارت بر رهبری، علنی کردن کمیته شناسایی افراد شایسته رهبری، فشار بر شورای نگهبان، اعلام پیروزی یک جناح در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی قبل از برگزاری انتخابات و تعیین درصد آراء آنان، انتظار میرود به منظور پیشگیری از تکرار حوادث تلخ، دستگاههای مسئول از جمله قوه قضائیه با طراحان زمینه فتنه در انتخابات آینده، قاطعانه برخورد نماید.
3. با توجه به توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند: " باید تلاش شود در سالگرد این حماسه حرف اصلی ملت ایران یعنی حرکت در سایه دین و تحقق وعده الهی تبیین شود" از مسئولین آموزش و پرورش انتظار میرود از همه ظرفیتها از جمله دانشگاه فرهنگیان، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، کتابهای درسی، مجلات علمی پژوهشی، ترویجی، مجلات رشد و دیگر ظرفیتها برای توصیف و تبیین حماسه 9 دی استفاده نمایند و با توجه به ساحتهای ششگانه تعلیم و تربیت از زوایای دینی، علمی و فناوری، زیبا شناختی و هنری، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و ... در منابع و مواد و رسانههای آموزشی به آن بپردازند تا بخشی از هویت انقلابی دانشآموزان با درسآموزی از اینگونه حماسهها شکل گیرد.
4.یکی از پایگاههای انقلاب اسلامی در دفاع و ترویج و اشاعه ارزشهای انقلاب، مدرسه است که میتواند با خلق موقعیت و فرصتهای ایمانی و انقلابی و حماسی، فرزندان این کشور را برای دستیابی به حیات طیبه در جامعه صالح آماده نماید بدون تردید 9 دیماه 1388 از مهمترین موقعیتهایی است که با درک آن متربیان عزیز میتوانند به هدف کلان سند تحول بنیادین دست یابند یعنی تحقق جامعه جهانی عدل مهدوی(عج) با تأکید بر تعمیق معرفت و بصیرت دینی و سیاسی، التزام به ارزشهای اخلاقی، وفاداری به نظام جمهوری اسلامی ایران، اعتقاد و التزام عملی به اصل ولایت مطلقه فقیه و مردم سالاری دینی و ... .
در پایان از تمامی همکاران فرهیخته و گرانقدر، معلمان ، مربیان ، مدیران محترم که با آگاهی بخشی جامعه در خلق حماسه 9 دیماه 1388، سهیم بودند صمیمانه تشکر میکنیم و یقین داریم که در آینده نیز همچون گذشته با تمسک به رهنمود رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) نقش هدایتگرانه خویش را ایفا خواهند کرد که فرمودند:«9 دی مثل پرچمی است تا راهنمای دیگران باشد».