۳۳۹۶ نفر در اردوهای استانی و منطقه ای حیات طیبه حضور داشته اند.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از دانشگاه فرهنگیان؛ حجت الاسلام والمسلمین دادگر مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در مراسم نمادین اختتامیه نخستین دوره آموزش مجازی جشنواره معرفتی حیات طیبه که با هدف تقدیر از دانشجومعلمان و کارکنان برتر این دروه ها برگزار شد، اظهار داشت: خدا را شاکریم در راستای مباحث معرفتی، رشد و ارتقا آگاهی های دینی فرهنگی و سیاسی توانستیم با یک تعامل صمیمانه بین سه مجموعه دانشگاه فرهنگیان، دفتر نهاد نمایندگی در سازمان مرکزی و همینطور مرکز آموزش های مجازی نهاد نمایندگی، این دوره آموزشی و معرفتی را که در پیوند با دوره حیات طیبه به صورت متمرکز در مشهد مقدس پیش بینی شد، برگزار کنیم.
وی افزود: امسال هم با توجه به ارزشیابی که در سال گذشته اتفاق افتاد، این نیاز رصد و شناسایی شد و با توجه به کار پژوهشی و علمی که به صورت مطالعاتی و پیمایشی اتفاق افتاد، نظرات دانشجو معلمان را دریافت کردیم، نتایج نشان داد که بیش از ۸۵ درصد دانشجو معلمان خواهان استمرار این دوره های آموزشی بودند. لذا این شرایط مسئولیت بسیار سنگینی را برای ما ایجاد کرد که در زمینه توانمندسازی معرفتی، فکری و در حقیقت نگرشی و بینشی دوره هایی را تعریف کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین دادگر با اشاره به این مطلب که بعد از برگزاری دوره ها به دلیل محدودیت در بودجه دانشگاه، به این فکر کردیم که چگونه می توانیم این دوره ها را افزایش دهیم، گفت: در همین راستا به سه رویکرد رسیدیم؛ رویکرد اول اینکه از ظرفیت استان ها در راستای برنامه ریزی برای تحقق محتوای مربوط به دوزه حیات طیبه و همچنین براساس درخواست خود استان ها بهره ببریم.
مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با بیان این مطلب که بین ۵۰ تا ۶۰ درصد محتوا ها را براساس محورهای موضوعات معرفی شده سازمان مرکزی به استان ها اعلام کردیم، افزود: بین ۴۰ تا ۵۰ درصد به اختیار خود استان ها گذاشته شد. این رویکردی بود که نوعی تمرکززدایی هم از دانشگاه می کرد. در همین راستا ارزشیابی لازم صورت گرفت و تصمیم داریم با دعوت از منتخبان استان ها به صورت حضوری از آن ها تقدیر کرده و همینطور با تشکیل جلسه ای برای بررسی نقاط قوت و ضعف برای سال آینده برنامه ریزی کرده و تصمصیم بگیریم در سال آینده چگونه و بر چه مبنایی عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه اردوی حیات طیبه ای که سال گذشته برگزار شد، به تعبیر برخی مدیران دانشگاه برند فعالیت های فرهنگی و معرفتی در دانشگاه فرهنگیان شد، خاطرنشان کرد: من می دیدم نگرانی هایی برای اردوهای متمرکز وجود داشت اما این طرح، مدلسازی کرد و جای خوشحالی و قدر شناسی از مدیران و دانشجویانی دارد که این ظرفیت را ایجاد کردند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: هنوز در استان ها که حضور پیدا می کنیم از اردوی سال ۹۳ که در آن بیش از ۱۲۰۰ نفر در دو نوبت در مشهد مقدس حضور داشتند، تشکر می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین دادگر با اشاره به اینکه در بسیج دانشجویی دانشگاه سعی داشتند طرح ولایت بومی را در دانشگاه فرهنگیان تعریف کنند، گفت: البته ما استقبال کردیم اما منابع مالی، چنین امکانی را به ما نمی داد. از سوی دیگر بسیج دوره هایی را تحت عنوان «دورهای خط امام» دارد، محتوای این دوره ها با دوره متمرکز حیات طیبه را تلفیق کرده و به این جمع بندی رسیدیم که اردویی با رویکرد تفویضی، اجرایی برنامه ریزی کنیم.
وی بیان کرد: بنابراین ما طرح معرفتی حیات طیبه در مشهد مقدس و همینطور دوره های آموزشی خط امام را در هم آمیختیم و به این تتیجه رسیدیم که «اردوی معرفتی حیات طیبه در سیره امام» را اجرایی کنیم، اردوی بسیج دانشجویی تقریبا جمعیت قابل توجهی از سراسر کشور حدود ۶۰۱ نفر را تحت پوشش قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین دادگر در ادامه به مرکز آموزش مجازی دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: مدل سومی که در ذهن ما کلید خورد، ایجاد «مرکز آموزش مجازی دفتر نهاد» بود. برخی استان ها این مرکز مجازی را خودشان برگزار کردند، برخی در مشهد و یا اصفهان برگزار کردند و بعضی ها دو-سه استان و به صورت منطقه ای برگزار کردند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مشهد یا منطقه ای برگزار می کردند، ما سرانه بودجه بیشتری را اختصاص دادیم ولی در بخش استانی رویکرد ما این بود که حداقل سرانه را اختصاص دهیم؛ چرا که سیاست ما این نبود که طرح استانی برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین دادگر افزود: ما در زمینه برگزاری اردوهای استانی و متمرکز با رویکرد حضوری موفق شدیم، ۱۵۵۸ نفر از برادران و ۱۸۳۸ نفر از خواهران تحت پوشش اردوی تابستانی و طرح معرفتی حیات طیبه قرار دهیم. مجموعا در اردوهای استانی، منطقه ای و متمرکز ۳۳۹۶ نفر در این اردو ها حضور پیدا کردند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه علی رغم امکاناتدانشجومعلمان ۴ استان از این طرح محروم ماندند، گفت: در عین برخی مسکلات طرح شده از جانب استان همچون هزینه های عمرانی و ...اما حیف است که استان ها از این ظرفیت استفاده نکنند. ۴ استان مرکزی، اردبیل، خراسان شمالی و البرز در زمینه برگزاری حضوری چنین توفیقی را پیدا نکردند.
مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه فرهنگیان ادامه داد: مراتب قدردانی خودمان را از مدیران و معاونت در سازمان مرکزی و همکاران در دفتر نهاد نمایندگی برای برگزاری این اردو را اعلام می کنیم.
وی بیان کرد: در بحث برگزاری اردوی مجازی، با توجه به اینکه همه نیاز ها را نمی توانستیم پاسخ دهیم و هم از نظر نیروی اجرایی و امکانات بودجه ای محدودیت داشتیم، لذا به این نتیجه رسیدیم از ظرفیت مجازی برای ارتقای آگاهی های معرفتی دوستان استفاده کنیم. در همین راستا طرحی را تهیه و دوره آموزشی را با همفکری مرکز آموزش مجازی تعریف کردیم و بعد از آن پیگیری هایی را انجام دادیم و مجوز این دوره را از معاونت آموزشی دانشگاه گرفتیم.
حجت الاسلام و المسلمین دادگر با بیان این مطلب که یکی از اختیاراتی که به دانشگاه تفویض شده مساله بهسازی منابع انسانی در آموزش وپرورش است که مصداق روشن آن معلمان حاضر در عرضه تعلیم و تربیت است، گفت: ما از این ظرفیت استفاده کردیم و کد دوره را به تصویب رساندیم و با هماهنگی با مرکز آموزش مجازی توانستیم جشنواره تابستانی آموزش مجازی را برگزار کنیم و جشنواره معرفتی مجازی حیات طیبه هم در آن جشنواره تعریف شد.
وی افزود: ۵۵۶۰ نفر از کل دانشگاهیان دانشگاه فرهنگیان در این جشنواره معرفتی تابستانی شرکت کردند که بخشی استاد بودند و برای آن ها کد دانش افزایی گرفته بودیم و یک دوره دانش افزایی نیز برای مدیران گرفتیم.