رییس کمیته آموزشوپرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات میگوید:مجلس نهم به دولت تکلیف کرد تا آموزش یاران پیشدبستانی وحقالتدریسهای واجد شرایط را جذب کند اما این قانون شامل حال آموزشیاران "فرد به فرد" سوادآموزی نمیشود.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از خانه ملت؛ محمد بیرانوندی با اشاره به مأموریت رییس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون آموزش و تحیقات مجلس جهت پیگیری وضعیت آموزشیاران نهضت سوادآموزی، گفت: از آنجا که در بسیاری از شهرها و روستای کشور بیسوادی ریشهکن شده، آموزش افراد بیسواد باقی مانده به سطح "فرد به فرد" تنزل یافته؛ بدین معنا که یک معلم یک فرد را آموزش دهد و به ازای آن مبلغ مشخصی را دریافت کند.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آموزشیاران فرد به فرد با معلمان نهضت سوادآموزی تفاوت دارند چراکه وزارت آموزش و پرورش این افراد را در زمان خودش جذب کرده و اکنون مدعی آن است که تعهدی در قبال آموزشیاران فرد به فرد ندارد و بعید میدانم که بتوان آنها را جذب کرد.
وی همچنین افزود: کمیسیون آموزش و تحقیقات در راستای جذب این افراد تلاش و رایزنیهایی داشته است اما مسئولان مرتبط دولتی میگویند؛ در زمینه جذب آنها که در مدت زمان مشخصی یک الی تعداد محدودی بیسواد را آموزش دادهاند تعهد استخدامی ندارد و شرایط لازم این کار نیز برای دولت مهیا نیست.
بیرانوندی با بیان اینکه این موضوع از طرف کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با مجموعه وزارتخانه آموزش و پرورش مطرح شده است، توضیح داد: متاسفانه در حال حاضر روزنه امیدواری در جذب این آموزشیاران وجود ندارد چراکه آموزش و پرورش مصر است که عمده نیروهای خود را از یک مجرای مشخص باعنوان دانشگاه فرهنگیان جذب کند؛ نه آنکه عدهای با عناوینی همچون حقالتدریس، مربی پیش دبستانی، آموزشیار و... نیز بخواهند به تشکیلات وارد شوند.
وی با بیان اینکه تعداد آموزشیاران فرد به فرد در سراسر کشور کم نیست، گفت: مجلس نهم به دولت تکلیف کرد تا پیشدبستانیها و حقالتدریسهای واجد شرایط را جذب کند اما این قانون شامل حال آموزشیاران سوادآموزی نمیشود.
رییس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین در پایان گفت: پارادوکسی اساسی میان خواسته این آموزشیاران با قوانین آموزش و پرورش وجود دارد؛ به همین دلیل موضوع فوق بررسیهای بیشتری را میطلبد و بهتر است اکنون امید بیهوده به این افراد نداد.