loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 379 یکشنبه 17 مرداد 1395 نظرات (0)

مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش نزدیک به 96 هزار ملک دارد که برای حدود 40 هزار ملک آن سند گرفته‌ایم، از دستور رئیس جمهور مبنی بر حل مشکل املاک و مدارس آموزش و پرورش خبر داد.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل ازفارس؛ فریدون واسعی مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش در خصوص «املاک تحت پوشش این وزارتخانه»، اظهار داشت:‌ آموزش و پرورش نزدیک به 96 هزار ملک دارد که برای حدود 40 هزار ملک مستندسازی کرده و سند گرفته‌ایم و برای مابقی هنوز سند گرفته نشده است.

وی ادامه داد:‌ سه سال پیش برنامه‌ای ارائه دادیم تا سالی 7 هزار جلد سند دریافت کنیم،‌ اما نتوانستیم آن را مطابق برنامه جلو ببریم؛ دلیل این بود که در شرایط فعلی، امکان چنین کاری وجود نداشت.

واسعی افزود: در حال حاضر اخذ سند تک‌برگی سخت‌تر شده است و نقشه UTM می‌خواهد؛ ضمن اینکه هزینه‌های دریافت سند زیاد شده و آموزش و پرورش قادر به تأمین همه هزینه‌ها نیست.

مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش تصریح کرد: آموزش و پرورش یکسری املاک اختلافی با دستگاه‌های اجرایی مانند ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)،‌ مجتمع اقتصادی کمیته امداد و بنیاد شهید و امور ایثارگران دارد که املاک آنها بالغ بر 60 مورد است.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش این املاک را استفاده می‌کند و نهادهای یاد شده نیز مدعی مالکیت آنها را دارند،‌ گفت: این نهادها با آموزش و پرورش همکاری خوبی دارند و بنای آنها، این است که املاک آنها تعیین تکلیف شود؛ ضمن اینکه احکامی در قوانین برنامه و بودجه آمده است و در قانون بودجه امسال نیز دولت می‌تواند 200 میلیارد تومان بابت مطالبات از دستگاه‌های اجرایی از جمله این املاک، به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)‌ بدهد.

واسعی اضافه کرد: سال 93 چنین حکمی بود،‌ اما 75 میلیارد تومان را بابت املاک در تصرف آموزش و پرورش به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)‌ دادند که سند 11 ملک آموزش و پرورش منتقل شد.

مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش افزود: اخیراً نامه‌ای با امضای وزیر آموزش و پرورش برای رئیس جمهور ارسال شده است و وی نیز دستور داده است تا آموزش و پرورش نباید در خصوص املاک مشکلی داشته باشد و باید مشکل املاک و مدارس آموزش و پرورش حل شود.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش یکسری املاک دارد که عرصه آن متعلق به اشخاص است؛ یعنی سند زمین به نام اشخاص بوده اما اعیان آن مربوط به آموزش و پرورش است که اینها شامل دو دسته است؛ یکی املاک دارای حکم خلع ید یا قلع و قمع و دیگری املاک مستحق‌‌للغیر است که تفاوت‌ آنها در این است که املاک قلع و قمعی، املاکی هستند که از آنها شکایت شده است و از املاک نوع دوم هنوز شکایتی نشده است.

واسعی با بیان اینکه برنامه آموزش و پرورش در این سال‌ها این بوده است تا هر کاری نسبت به این املاک لازم است صورت گیرد را انجام دهد، گفت: یکی از راه‌ها در این خصوص این بوده است که اگر قسمتی از مدرسه مورد نیاز نباشد، آن یک قسمت را به مالک برگردانیم.

مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش تأکید کرد: با اعتبارات محدودی که داشته‌ایم، بخشی از فضاها تعیین تکلیف کرده‌ایم؛‌ برای نمونه اداره کل آموزش و پرورش استانی با مالک قراردادی منعقد کرده و به تفاهم می‌رسد و در چند قسط مبلغ آن را پرداخت می‌کند.

وی افزود: با اعتبارات کمی که داشته‌ایم، املاک مازاد را نیز واگذار کرده‌ایم و اگر ملک مازادی داشته باشیم آن را واگذار می‌کنیم.

واسعی عنوان کرد: یکسری اموال نیز استیجاری است که اعتقاد دارم اولویت اول نبوده و این نقیصه‌ای برای آموزش و پرورش نیست که چند مدرسه استیجاری باشد؛ اما اخیراً بخشنامه‌ای صادر شده است که اگر املاکی در آموزش و پرورش مورد نیاز نیست،‌ آن را به مالک برگردانند و اگر نیاز است، قرارداد اجاره منعقد شود؛ ضمن اینکه از قابلیت خیرین نیز در این خصوص می‌توان استفاده کرد.

مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش در خصوص «میزان اجاره بهای املاک آموزش و پرورش»، اظهار داشت:‌ اجاره‌ها خیلی بالا نیست و مالکین با ما همکاری می‌کنند و تعداد املاک اجاره‌ای نیز بیش از 900 مکان در کشور است.

وی در خصوص «حمایت‌های قضایی از فرهنگیان»، تصریح کرد: قانون حمایت قضایی از فرهنگیان در سال 76 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در ماده 88 قانون مدیریت نیز به نوعی تنفیذ شده است.

 واسعی بیان داشت:‌ اگر کسی قصد شکایت داشته باشد یا علیه او شکایتی شود، باید یا خود این کار را انجام دهد و یا وکیل بگیرد، اما در قانون حمایت قضایی به افرادی که به خاطر کار و شرح وظیفه‌شان دچار مشکلی می‌شوند و نیاز به شکایت دارند، اجازه داده شده است از کارشناسان حقوقی آن دستگاه به عنوان وکیل در همه مراحل رسیدگی استفاده کنند و هزینه آن کاملاً رایگان است.

مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش خاطر نشان کرد:‌ آموزش و مشاوره حقوقی فرهنگیان را در دستور کار داریم که این کار در حد توان انجام می‌شود؛ ضمن اینکه سالی 15 هزار مشاوره حقوقی داشته‌ایم و در سال‌های گذشته در تهران نیز برای مدیران مدارس کلاس‌های آموزشی با کمک دفتر رسیدگی به تخلفات اداری برگزار کرده‌ایم.

وی تصریح کرد:‌ مشکلاتی که برای مدیران مدارس پیش می‌آید را در قالب کلاس‌های آموزشی بیان می‌کنیم و در استان‌ها نیز این کلاس‌ها برگزار می‌شود؛ ضمن اینکه به همکاران حقوقی خود توصیه می‌کنیم که بیشتر به همکاران فرهنگی مانند مدیران مدارس و معلمان تربیت بدنی در خصوص آموزش‌های حقوق کمک کنند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 8
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 106
  • آی پی دیروز : 324
  • بازدید امروز : 592
  • باردید دیروز : 2,233
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 15
  • بازدید هفته : 592
  • بازدید ماه : 33,789
  • بازدید سال : 179,606
  • بازدید کلی : 3,458,353
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود