سرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت: کارنمای فرهنگی برای فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان از امسال صادر می شود.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ محمود مهرمحمدی در گردهمایی معاونین آموزش ابتدایی سراسر کشور در مشهد مقدس گفت: کارنمای فرهنگی به فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان داده می شود تا علاوه بربرنامه رسمی و وفعالیت های اختیاری انجمن های علمی دانشجویی و تشکل ها و فعالیت های اجتماعی مختلف که طیف وسیعی را شامل می شوند در آن لحاظ می شود.
تاثیر کارنما در محل خدمت افراد
وی افزود: کارنما در تعیین محل خدمت آن ها مؤثر است تا تجربیات دانشجو معلمان بیشتر شود و در هر استان تعیین تکلیف شده،طبق توافق با وزارتخانه کارنما و ارزش گزاری توصیفی در بعد اجتماعی است به کار گرفته شود.
مهر محمدی گفت: دانشگاه فرهنگیان، نقش کلیدی در نظام تعلیم و تربیت کشور به عهده دارد تا تعلیم و تربیت ابتدایی کشور به کیفیت منظورنظر ، دست پیدا کنند.
در آستانه ثمردهی هستیم
وی با بیان اینکه؛ در آستانه ثمردهی دانشگاه فرهنگیان هستیم ، اظهار داشت : اولین دوره ورودی دانشجو معلمان ،امسال وارد نظام تعلیم و تربیت می شوند و وعده ی ما ، برای تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش ، امسال ،عینیت پیدا می کند .
سرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت: اگر افکار و اندیشه ها و جهت گیری ها به درستی به دانشجو معلمان منتقل نشود و به ساختاری که خروجی ها را تحویل بگیرد در صف آموزش و پرورش اتفاق نیفتد ، به چرخه معیوب تبدیل می شود.
وی گفت:معلمی در سطح دانشگاه فرهنگیان در واقع، آموزش با شعار دانشگاه فرهنگی در برنامه راهبردی به تصویب رسیده است. دانشگاه فرهنگیان رشد و تحول آموزش و پرورش ایران ، را تبدیل به رکن تحول و تعالی می کند.
قرارنیست وضع موجود ادامه پیدا کند
مهرمحمدی با بیان اینکه ، قرار نیست وضع موجود ادامه پیدا کند، گفت: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان عامل تغییر و نوآوری شوند ، نه اینکه تبدیل به افرادی که در فرهنگ حاکم به مدرسه ، نظام تربیتی کشور حل شوند و منحل شوند، بشوند.
وی افزود: معلم مورد نظر ما اهل فکر و تأمل و درجریان تدبیر است، به معیشت فکر نمی کند و خود را در دانش تثبیت شده وا نمی دهد و با رفتار فعالانه و دانش در حد حرفه ای، خود را به منصه ظهور می رساند.
معلم باید یادگیرنده مادام العمر باشد
مهر محمدی با بیان تصویر اجمالی خود از معلم شایسته دانشگاه فرهنگیان گفت: در دانشگاه فرهنگیان برنامه ریزی کردیم تربیت معلم به مثابه یادگیرنده های مادام العمر باشند و به تولید دانش حرفه ای و معرفت شخصی دست یابند.
معلمانی دست به آچار نیازمندیم
وی اظهار امیدواری کرد، دانشجو معلمان به طور تمام و کمال و خاص به تدبیر کردن موقعیت و تصمیم گیری برای حل مسائل بپردازند و جهت گیری درستی داشته باشندو افزود : ما معلمی دست به آچار لازم داریم به مثابه تکنسین ، با اتکا صددرصدی به دانش و منطبق با واقعیت که، با نگاه تأملی و کارانگیز فکور و یادگیری مادام العمر فعالیت کند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اهمیت نقش مدرسه و مدیران مدارس نسبت به دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان افزود: وظیفه مدیرمدرسه است که با توجه نیاز به ایفای نقش اساسی معلمان ،این زمینه و میدان را برای معلمی فراهم کند .
وی گفت: تاثیر دانشگاه فرهنگیان در صحنه تعلیم و تربیت جدی است و لازم است جریان همزبانی و همدلی را شروع کنیم و شروع برقراری ارتباط مدیران با میزبان را با نگرش و سبک مدیریتی و تحت تأثیر گفتگو کنیم و جریان همزبانی و همدلی را شروع کنیم تا این نگرانی ها برطرف شود.
مهرمحمدی افزود: همه مدیران در همه سطوح در ایفای نقش رهبری همسو با مدرسه یادگیرنده نقش کلیدی دارند و در بیان و اعلام موضع و ارزیابی عملکرد در آن ها ، مدیران زیرمجموعه، باید به مدرسه یادگیرنده خود را نشان بدهند.
مدیران، معلمان را تشویق کنند
وی گفت: واکنش های تازه برای ما مطلوبیت دارد و معلم ما باید موقعیت شناس بوده و نباید کُند و تابع و تسلیم رویه های تثبیت شده باشد ، زیرا مدرسه بستری مساعدتری است تا انتظارات وی را را برآورده کند و وظیفه مدیر است، معلم را تشویق کند تا، مدرسه سازمان یادگیرنده شود.
تفکیک جنسیتی ورودی های 91 دانشگاه فرهنگیان
مهرمحمدی گفت: ورودی های دانشگاه فرهنگیان در سال 91 حدود 23 هزار نفر در سراسرکشور بودند که از این تعداد ،13 هزار نفر آموزگاران ابتدایی و علوم تربیتی و بقیه متوسطه بودند که در تفکیک جنسیتی ،8 هزار نفر پسر و 5 هزار نفر دختر هستند.
نبود هیچ ملاکی برای ورودی های 91
وی گفت: برای ورودی های دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان،هیچ ملاک چندانی نبود و این تعداد ،بدون هیچ ضابطه ای وارد شدند و از سال 92 ( معدل ) و از سال 93 ( معدل و شرط معدل 15) که در دفترچه های کنکور، شرط کنکور هم قید شد.
وی با بیان اینکه بالغ بر 70 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان ، فارغ التحصیلان مقطع ابتدایی معدل الف بالای 17 هستند.
طلا تحویل نمی دهیم
مهر محمدی افزود: ما مدعی نیستیم که داریم طلاتحویل می دهیم ، با دلایل مختلف فارغ التحصیلان در ترکیبی از طلا و نقره و برنز هستند که ان شاءاله سیستم آموزش آن ها را به مس تبدیل نکند.
وی گفت : تمام خواهش ما این است که با همه محدودیت هایی که هست و شرایطی که برای ورودی 91 تجربه کردند و در بدترین شرایط وارد شدند، بذری کاشته شده، مدیران آموزشگاهی شرایط را تسهیل کنند تا این بذر خشک نشود و زمینه آبیاری مزرعه و عمل فکورانه و عناصر فکور را فراهم کنند.
توصیه به خانواده ها و فارغ التحصیلان
مهرمحمدی در پایان توصیه هایی را برای مدیران و خانواده های فارغ التحصیلان دانشجو معلمان ورودی 91 که امسال وارد نظام تعلیم و تربیت می شوند داشت و گفت: به نیاز روحی این معلمان اهمیت داده شود و به چشم دیگری به این معلمان نگاه کنند و آنچه که معلمان از مدیران، طلب کنند همراهی داشته باشند.
وی از مدیران خواست،به معلمان فرصت بدهند تا خودشان را نشان دهند و به ایشان اعتماد داشته باشند تا معلمان از لحاظ حرفه ای خود را به منصه ظهور برسانند و با این پیش فرض که هیچ امکانی نداریم ، مدیر این بذر را می خشکاند و از خانواده این دانشجو معلمان خواست تا با به اعتماد و همکاری و همراهی آن ها را تشویق کنند.