دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: مدرسه به عنوان محیط اصلی تربیت و یادگیری، تجلی بخش تحقق مراتبی از حیات طیبه، کانون عرضه خدمات و فرصتهای تعلیم و تربیتی، محل کسب تجربههای تربیتی و زیستی دانش آموزان است.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ دکتر مهدی نویدادهم ، با اشاره به نهصد و سی و سومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش که با حضور وزیر و سایر اعضای آن برگزار شد؛ افزود: در این جلسه برنامه زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور به تصویب رسید.
نوید با اشاره به مصوبات این جلسه اظهار کرد: در این جلسه مواردی از جمله مدرسه در تراز سند تحول بنیادین، استانداردهای فضاهای آموزشی، تربیتی و ورزشی، تجهیزات آموزشي، تربیتی و ورزشي مدارس ، مکان یابی، فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در مدارس، مدیریت نگهداری و تعمیر فضاهای آموزشی، تربیتی و ورزشی و برنامههای زیر نظام فضا، تجهیزات و فناوری نظام تعلیم و تربیت کشور پس از بحث و بررسی آن به تصویب اعضای شورای عالی آموزش و پرورش رسید.
نوید با بیان برخی از ویژگیهای مهم مدرسه از منظر فضا، تجهیزات و فناوری گفت: مدرسه تسهیل کننده فرآیند یادگیری و تربیت دانش آموزان و موثر در بروز خلاقیت، مهارت آموزی، تعامل سازنده و رشد شخصیت آنان است که سازگار و منطبق با معماری و فرهنگ و تمدن اسلامی – ایرانی بوده و زمینه ساز برای کسب شایستگیهای لازم در ساحت های شش گانه تربیتی است.
وی افزود: فضا و مراكز آموزشي و تربيتي در افق 1404، زمينهساز تأمين نيازهاي فردي و جمعي دانش آموزان، متناسب با ساحتهاي شش گانه تربيت و الزامات برنامه درسي ملي، استانداردهاي بين المللي، داراي ظرفيت بالا در تعاملات فرهنگي و اجتماعي محله، امكان دسترسي آسان به محيطي ايمن، با نشاط، شاداب، دوست داشتني، دوستدار محيط زيست، بهره مند از انرژيهاي پاك (تجديد پذير) و مجهز به تجهيزات و فناوريهاي نوين بومي براي يادگيري است.
نوید با اشاره به اهداف برنامه زیر نظام؛ اظهار کرد: افزايش سرانه فضاي فيزيكي دانش آموز در فضاهای آموزشي، تربيتي و ورزشی براساس برنامه درسي ملی و منطبق با استانداردهاي جهاني در راستاي پاسخگويي به ساحتهاي مختلف آموزشي، تربيتي و ورزشی و دستيابي به ابعاد مناسب (سايز و تنوع فضايي) و با تأکید بر توسعه مجتمعهاي آموزشي و تربيتي با رويكرد كمك به اقتصاد آموزش و پرورش و افزايش بهره وري و صرفه جويي اقتصادي با بهرهگيري از فناوريهاي نوين ساخت و ساز در فضاهاي آموزشي وتربيتي و ورزشي از مهمترین اهداف این برنامه است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به استانداردهای فضاهای آموزشی، تربیتی و ورزشی؛ گفت: وزارت آموزش و پرورش موظف است ضوابط، معیارها و استانداردهای طراحی کلیه فضاهای آموزشی، تربیتی و ورزشی اعم از مدارس (پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه)، مجتمعهای آموزشی و تربیتی، هنرستانهای فنی و حرفهای و کار و دانش، مدارس با نیازهای ویژه (استثنایی)، مدارس با نیازهای خاص، پژوهش سراهای دانش آموزی، موزه و نمایشگاه علم و فناوری، دارالقرآن، اردوگاههای دانش آموزی، کانونهای فرهنگی، کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سالنهای ورزشی، فضاهای ورزشی روباز، استخر و ورزشگاههای دانش آموزی را متناسب با رعایت اصول و ضوابط ذیربط تهیه و به تصویب کمیسیون اقتصاد و منابع فیزیکی شورای عالی آموزش و پرورش و سایر مراجع ذی صلاح برساند.
نوید با اشاره به تجهیزات آموزشي، تربیتی و ورزشي مدارس نیز، افزود: وزارت آموزش و پرورش موظف است به منظور تحقق اهداف ساحتهای تربیتی، امکانات، تجهیزات و فناوریهای مناسب تمام ساحت ها را برای مدارس و مراکز آموزشی، تربیتی و ورزشی نوساز و موجود با رعایت اصل عدالت در تامین و توزیع، تهیه و تحویل ادارات آموزش و پرورش دهد.
وی درباره فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در مدارس؛ اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به تهيه و تدوين استانداردهاي نرم افزاري، سخت افزاري، زيرساختهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و محتوای الکترونیکی مورد نیاز مدارس، مبتنی بر برنامه درس ملی، با استفاده از ظرفیت بخش غیر دولتی و دولتی اقدام کرده و ضوابط و استانداردهای مربوط به فناوریهای ایمنی و کنترل از راه دور مدارس براساس تکنولوژیهای روز تهیه و تدوین کند.
نوید افزود: یکی از مهمترین مواردی که اعضای شورای عالی بر روی آن تاکید داشتند بحث مديريت نگهداري و تعمير فضاهای آموزشي، تربیتی و ورزشي مدارس است که مسئولیت نگهداری فضاها و تجهيزات آموزشی، تربیتی و ورزشي با وزارت آموزش و پرورش (بهره بردار) می باشد که برای انجام این مأموریت، باید ساز و کارهای لازم (از جمله ساختار اداری، نیروی انسانی، منابع مالی) را با هماهنگي مراجع ذيربط تدارک ببیند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: هدف عمده ما در برنامه زیر نظام فضا، تجهیزات و فناوری نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور، تسهيل فرآيند ياددهي و يادگيري دانش آموزان و تحقق اهداف تربيتي براي رشد و پيشرفت كشور است.
یادآور میشود این مصوبه پس از تایید رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.