یکی از معلمان زن با اشاره به اینکه از مشهد برای تدریس باید به سیستان و بلوچستان بروم گفت: این در شرایطی است که همسر و فرزندانم در مشهد زندگی میکنند؛ این تنها یک مورد از صدها مواردی است که چنین مشکلی را دارند ام آموزش و پرورش نیز توضیحاتی دارد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از تسنیم؛ نقل و انتقال معلمان از یک استان به استان دیگر همواره یکی از مشکلات آموزش و پرورش در بخش ساماندهی نیروی انسانی است، به گونهای که یک نیرو از یک کلانشهر برای خدمت در منطقهای محروم استخدام میشود و پس از یک یا دو سال فعالیت تقاضای انتقال به شهر محل زندگی خود را دارد.
آموزش و پرورش برای حل این مشکل طی سالهای اخیر سیاست پذیرش از بوم برای بوم را اجرایی کرده است اما این سیاست تاکنون راهگشای مشکلات نبوده است.
یکی از فرهنگیان خانم طی تماس با خبرگزاری تسنیم مشکل خود را اینگونه بیان میکند. آیا آموزش و پرورش نمیخواهد فکری به حال معلمان خانمی کند که دور از همسر و فرزندانشان در یک استان دیگر مشغول خدمت هستند؟
وی افزود: بنده معلم هستم که محل کارم در استان سیستان و بلوچستان و محل زندگیام در مشهد است و در شرایطی که 3 فرزند دارم هر هفته باید 24 ساعت از مشهد به سیستان و بلوچستان آمده و 24 ساعت نیز برگردم. در چنین شرایطی آیا میتوان زندگی موفقی داشت.
پیگیری خبرنگار تسنیم از آموزش و پرورش را از دفتر معاونت توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش این نتیجه را به همراه داشت که معلمان به هنگام استخدام تعهد خدمت میدهند و در چنین شرایطی ملزم به همکاری هستند.
علیرضا نخعی مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان نیز در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در خصوص این موضوع عنوان کرد: آموزش و پرورش مسئولیت اداره کلاسهای درس و مدارس را برعهده دارد. برهمین اساس افرادی که به عنوان معلم استخدام میشوند، تعهد میدهند که در منطقهای که جذب شدهاند به مدت 5، 7 یا 10 سال فعالیت کنند.
وی افزود: برای ما در آموزش و پرورش اصل کلاس درس و دانشآموز است و اگر شرایط اجازه دهد میتوانیم نیرویی را آزاد کنیم اما دست ما برای جابهجایی و نقل و انتقال معلمان بسته است و تنها در شرایطی که نیاز نداشته باشیم با انتقال یک معلم موافقت میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان گفت: بخشنامه نقل و انتقال نیروی انسانی در سال 95 تاکید دارد که اگر استانی با وجود نیاز خود با انتقال معلمی موافقت کرد دیگر اجازه جذب حقالتدریس نداشته و سهمیه استخدام نیز به جای آن فرد تعلق نمیگیرد.
نخعی تاکید کرد: هماکنون 7 هزار نفر در این استان متقاضی انتقال هستند، در چنین شرایطی چه کاری میتوان انجام داد؟ مجبور هستیم تا مطابق با اصول آموزش و پرورش گام برداریم؛ 33 منطقه آموزشی در استان و بلوچستان داریم و در مناطقی که وضعیت نیروی انسانی بهتر است با نقل و انتقال موافقت میکنیم. البته ممکن است با انتقال نیرو از یک منطقه نیازمند به منطقه نیازمند دیگر در نزدیکی محل سکونتش موافقت شود.
وی ادامه داد: شرایطی آموزش و پرورش در بحث ساماندهی نیروی انسانی بسیار دشوار است و ما نیز تمایل داریم تا همکارانمان با خیالی آسوده سر کلاس درس حاضر شوند اما چارهای نداشته و دست ما نیز بسته است و اگر بخواهیم به تمام تقاضاهای انتقال یا حتی بخشی از آنها پاسخ دهیم باید بسیاری از کلاسهای درس را تعطیل کنیم.