پرویز کلانتری هنرمند پیشکسوت و تصویرگر کتابهای درسی در سن 65 سالگی از دنیا رفت.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ پرویز کلانتری در پی عارضه مغزی و قلبی در سال 93 و ضعف بدنی از دنیا رفت.
پرویز کلانتری متولد یکم فروردین ۱۳۱۰، نقاش، طراح، نویسنده و روزنامهنگار بود. او در سال ۱۳۳۰ وارد دانشکدهٔ هنرهای زیبای تهران شد و در سال ۱۳۳۸ در رشتهٔ هنرهای تجسمی دانشآموخته شد. کلانتری در دانشکده با همایون صنعتیزاده، رئیس دانشکدهٔ هنرهای زیبا آشنا شد و این آشنایی موجب راهیابی او به مؤسسهٔ انتشاراتی فرانکلین، ناشر کتابهای درسی و نشریهٔ پیک شد. به این ترتیب وی به تصویرگری کتابهای درسی روی آورد. او در سال ۱۳۳۴ به استخدام سازمان برنامه و بودجه درآمد و تا سال ۱۳۴۷ که به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتقل شد، در آن سازمان فعالیت داشت.
بنا به گفته همسر مرحوم پرویز کلانتری، مراسم تشییع پیکر این هنرمند فقید، دوشنبه سوم خرداد برگزار میشود و مکان تشییع او متعاقبا اعلام خواهد شد.
بسیاری از تصاویر خاطره برانگیز کتابهای درسی را به ویژه در کتابهای نظام قدیم آموزش و پرورش، پرویز کلانتری خلق کرده بود و نقاشیهای آشنا برای کودکان دبستانی همچون «روباه و خروس»، «چوپان دروغگو»، «حسنک کجایی؟»، «مرغابیها و لاک پشت» و «روباه و زاغ» از آثار او بودند. وی بیش از چهل سال به تصویرگری پرداخت و بیش از 25 کتاب کودک را تصویرسازی کرد. از جمله این کتابها میتوان به «کدو قلقله زن»، «رنگین کمان»، «جمجمک برگ خزون» و «گل اومد بهاراومد» اشاره کرد. این هنرمند علاوه بر نقاشی در زمینه نویسندگی نیز دستی داشت و چند مجموعه داستان منتشر کرد که کتابهای «چهار روایت» و «نیچه نه، فقط بگو مشداسماعیل»، «ولی افتاد مشکل ها» و «سر این خط را بگیر و بیا» از آن جمله است.