loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 1237 یکشنبه 26 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش گفت:نیازمند درک مشترک با رسانه ها در مولفه های اساسی آموزش و پرورش هستیم

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ علیرضا جدائی در گردهمائی دو روزه روسای ادارات اطلاع رسانی و روابط عمومی سراسر کشور در مشهد گفت: جهان امروز جهان تغییرات و دگرگونی ها است و یکی از دگرگونی های عصر حاضر در مفاهیمی چون جامعه اطلاعاتی ،دسترسی آزاد به اطلاعات ،عصر اطلاعات ،دموکراسی مشارکتی، اقتصاد اطلاعاتی و پروژه شهروند سازی رخ داده است. 

وی با بیان اینکه متخصصان تعلیم و تربیت اعتقاد دارند جهان بد اداره می شود و کشورها از جهان بدتر مدیریت می شوند تصریح کرد : شاید یکی از دلایل این نگاه متخصصان به جهان امروز ناشی از این مهم باشد که حکومت ها با تنگ نظری مانع می شوند بدیعه پردازی ها و خلاقیت ها زمینه ساز تغییر در فرآیند رو به تکامل جهان شوند.  

جدایی خاطر نشان کرد:یکی از پیامدهای این نوع مدیریت جهان و کشور ها این است که حکومت ها تمام هم و غم خود را به گره گشایی از امور روزمره مصروف می نماید و اندیشه ورزی ،آینده پژوهی و آینده نگاری غافل شوند و در چنین فضایی آینده نگری و آینده پژوهی تضعیف و مولفه های مهمی چون آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت که از جنس فردا و آینده می باشند با آسیب های جدیدی همراه می شوند.

وی با بیان اینکه صاحب نظران معتقد سه عامل می تواند پاسخگوی دگرگونی های عصر امروز باشد افزود : بهره گیری از فناورهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی ،تحول در نظام آموزش و پرورش به صورت بنیادین و استفاده از رسانه های همگانی سه عامل اساسی پاسخگو به تغییرات و دگرگونی های عصر حاضر هستند. 

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مولفه تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت عنوان کرد : در کنار تمام مولفه های مهمی که آموزش و پرورش دارد،در جهان امروز این نهاد باید یاد گرفتن از زندگی برای زندگی را فرا بگیرد و به عبارتی فهم زندگی امروز و عطای مهارت زندگی کردن در دنیای امروز از نیازهای اموزش و پرورش است. 

جدایی با اشاره به لزوم استفاده از رسانه های همگانی در راستایی تبیین و تفهیم مولفه های تعلیم و تربیت در جامعه گفت : نقصان در تعامل رسانه وآموزش و پرورش در دوران های متمادی آسیب جدیدی به آموزش و پرورش وارد ساخته به گونه ای که می توان ادعا کرد که این نقصان و عدم درک مشترک از مولفه های تعلیم و تربیت سبب ساز تعطیلی تاریخی آموزش و پرورش در روند تحول و توسعه گردیده است، زیرا آموزش و پرورش در بسیاری از مولفه های اساس خود به درک مشترک با رسانه نرسیده و مبتنی بر یادگرفتن در زندگی و برای زندگی عمل نکرده است و تعامل با رسانه را به نازل ترین بخش یعنی خبر تقلیل داده در حالی که جنس رویدادها و و فعالیت ها و برنامه های آموزش و پرورش از جنس تحلیل و تبیین و اقناع مخاطب است. 

وی درباره چرایی این نقصان تاریخی نیز اظهار کرد:نظام تعلیم و تربیت همواره مبتنی بر اصول و شیوه نامه های خود عمل کرده و از طرفی نظام هنجاری رسانه نیز بر اصول پافشاری و اصرار نموده است و این امر موجب گردیده در خلا درک متفاوت و فهم مشترک از مولفه های تعلیم و تربیت،آموزش و پرورش و رسانه به عنوان جزیره منفک از هم عمل نمایند و زمینه ساز چالش ها  و ناسازه هایی در عصر تعامل رسانه و آموزش و پرورش شوند به گونه ای که دنیای رسانه فارغ از ظرایف تربیتی و حساسیت های پرورش که باید مدنظر آموزش و پرورش قرار گیرد در ترویج و انعکاس بعضی از اخبار به شیوه خود عمل نموده و حتی آموزش و پرورش را به سانسورگرایی و پنهان کاری متهم کند.

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزرات آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت نقش رسانه ها در این تعامل تصریح کرد :مسئولان آموزش و پرورش باید به رسالت آگاهی رسانی و روشن گری واطلاع رسانی رسانه احترام گذاشته و خود را موظف به ایفای نقش در فضای رسانه کنند.

جدایی با بیان اینکه همان گونه که آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد حاکمیتی باید از سیاسی کاری و سیاست زدگی به عنوان سم مهلک پرهیز نماید، رسانه نیز باید با پرهیز از نگاه سیاسی و جریانی به مولفه های آموزش و پرورش و تفسیرهای سیاسی و جناحی از فعالیت های اصولی پرهیز کند.

وی با بیان اینکه یکی از اختصاصات جامعه ما برخورداری از فرهنگ شفاهی است افزود:در پرتو پررنگ بودن فرهنگ شفاهی حتی رسانه ی اصلی مانند رسانه ملی گاهی دنبال رو رسانه های مکمل چون فضای مجازی می شود و در این میان مهم آموزش و پرورش از آسیب پذیری از این شیوه تعامل رسانه ای زیان دیده و مولفه های تعلیم وتربیتی آماج خطاهای رسانه می شود. 

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به لزوم بسط تفکر انتقادی در آموزش و پرورش گفت:برای تحقق و تعامل مطلوب بین رسانه و آموزش و پرورش نیازمند تفکر انتقادی و درک تحمل تفکر انتقادی به عنوان یک نیاز اساسی در آموزش و پرورش می باشیم و این یکی از عرصه هایی است که رسانه می تواند به مدد آموزش و پرورش بیاید و با نقد های سازنده و طلب پاسخ موجبات بسط و تمرین تکرار تفکر انتقادی و الزام به پاسخ گویی در بین مدیران این دستگاه گردد، به همین دلیل همه اجزا آموزش و پرورش از مدرس تا عالی ترین سطح باید به تفکر انتقادی ،پرسش گری و پاسخ گویی از برنامه ها ،اقدامات و فعالیت های خود متعهد باشند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 12
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 696
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 4,463
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 5,065
  • بازدید ماه : 8,071
  • بازدید سال : 91,393
  • بازدید کلی : 3,791,967
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود