معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: کرسی های آزاداندیشی حلقه های دانش آموزی است که دانش آموزان در مدرسه درباره یک موضوع بحث و اعلام نظر می کنند .
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ در پاسخ به این سوال که پیشنهادی که برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی در زمینه بهره وری داشتید فقط برای ندرسه علوی اسلامی تهران بود و یا یک برنامه برای سراسر کشور است؟، اظهار کرد: کرسی آزاداندیشی یک محفل و پیشنهاد مقام معظم رهبری است که در دانشگاه ها و حوزه های علمیه راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه کرسی های آزاداندیشی اکنون 2 سال است که در محافل دانش آموزی در حال برگزاری است، ادامه داد: اجرای این کرسی ها در حال توسعه توسط دانش آموزان و معلمان است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: کرسی های آزاداندیشی حلقه های دانش آموزی است که دانش آموزان در مدرسه درباره یک موضوع بحث و اعلام نظر می کنند و هدف تربیت اجتماعی دانش آموزان را برعهده دارد.
وی تصریح کرد: در این کرسی ها دانش آموزان سخن گفتن، تحمل کردن سخن مخالف، استقلال برای سخن مخالف و قدرت را یاد می گیرند که باید با یک مربی خوب هدایت شوند.
کفاش افزود: مصادیق مطرح شده از سوی من درباره ترجمه اقتصاد مقاومتی در مدرسه، موضوعاتی است که می تواند مورد بحث دانش آموزان باشد تا آن ها تهدید ها و فرصت ها را مطرح و نظرات خود را ارائه کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: در روز بهره وری پیشنهاد راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی از سوی من مطرح شد مصادیق مطرح شده توسط من الزام نیست بلکه در این بحث دانش آموزان نظر خواهند داد.
وی بیان کرد: موضوعات کرسی های آزاداندیشی می تواند اقتصاد مقاومتی، فضای مجازی، بهره وری، استفاده درست از امکانات، شاداب سازی محیط مدرسه، راه های پیشرفت علمی و را های ترقی دانش آموزان باشد.
کفاش خاطرنشان کرد: کرسی های آزاداندیشی در مدارس می تواند زمینه بروز استعدادهای دانش آموزان را فراهم کند توصیه بزرگان هم فرصت دادن به دانش آموزان برای حرف زدن و گوشزد کردن خطای آن ها است.
برنامه آموزش و پرورش برای صرفه جویی از طریق کتب درسی
وی در پاسخ به این سوال که آموزش و پرورش چه برنامه ای برای استفاده بهتر از اضافه میزان کتب درسی پس از چاپ و تولید دارد؟، عنوان کرد: در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی چند سالی است که نمونه کتاب های ماندگار در حال مطالعه است.
وی ادامه داد: گروه های برنامه ریزی به چند کشور اعزام شده و بر روی کتاب های ماندگار و غیر کاغذی مطالعاتی را انجام داده اند گام اول برای ماندگاری تثبیت محتوای کتاب است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این پروژه در سازمان مراحل مطالعاتی خود را طی کرده است اما آموزش و پرورش به جد در این فکر است که یکی از راه های صرفه جویی را در کتاب های درسی ببیند.