loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 548 پنجشنبه 09 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر انطباق همه برنامه های آموزش و پرورش با سند تحول بنیادین گفت: از سال 95 هیچ بخشنامه ای صادر نمی شود الا اینکه متناسب با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ علی اصغر فانی در گردهمایی مشترک معاونان آموزش متوسطه و رؤسای ادارات مشاور استان‌های سراسر کشور که عصر دیروز چهارشنبه 8 اردیبهشت در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، اظهار داشت: ما اصرار داریم هر اقدامی که آموزش و پرورش از سال 95 به بعد دنبال می کند حتما متناظر بر اجرای بخشی از سند و به تعبیر مقام معظم رهبری اجرای متوازن سند تحول باشد.

وی افزود: ما عنقریب مجموعه برنامه های سال 95 را منتشر می کنیم و از سال 95 هیچ بخشنامه ای صادر نمی شود الا اینکه متناسب با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد. براساس نقشه راه، سند تحول که در سال 93 آماده شده بود، اجرا شدن آن از امسال عملیاتی می‌شود. تمام فعالیت‌های امسال براساس سند تحول و اجرای متوازن این سند است و اصرار ما بر این است که هر اقدامی در آموزش و پرورش برپایه سند تحول انجام گیرد.

فانی به نامگذاری سال 95 به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره کرد و گفت: برنامه های آموزش و پرورش که بر اساس سند تحول تنظیم شده در حال تطبیق با این شعار است. یک وجه اقتصاد این است که باید فرهنگسازی کنیم و دانش آموز باید با فرهنگ اقتصاد مقاومتی خو بگیرد و فرهنگش در او نهادینه شود.

ضرورت مهارت آموزی حتی برای دانش آموزان رشته های نظری

وزیر در این خصوص اظهار کرد: از 6 ساحت آموزش و پرورش در سند تحول بنیادین یکی را تربیت حرفه ای و اقتصادی نامگذاری کردیم یعنی دانش آموز با حرفه و اقتصاد آشنا شود تا عنصر موثرتری برای جامعه باشد. لذا هم بخش فرهنگ سازی و هم اجرا و عمل بر عهده ماست.

فانی ادامه داد: مدارس ما باید به سمتی بروند که حتی بچه های رشته نظری در پایه دهم و یازدهم مهارتی یاد بگیرند . ما نیاز داریم سایر دستگاه ها به ما کمک کنند تا هر دانش آموزی که دیپلم می گیرد یک مهارت داشته باشد. این یعنی همان اقتصاد مقاوتی، اقدام و عمل. 

وزیر آموزش و پرورش مسئله از سوی این وزارتخانه در سال تحصیلی جدید را موضوع استقلال پایه دهم و هدایت تحصیلی دانش‌آموزان برشمرد و گفت: هدایت تحصیلی موضوعی پیچیده است و آینده دانش‌آموزان در گرو انتخاب صحیح و دقیق شاخه رشته تحصیلی است.

وی به ایجاد نرم افزاری برای هدایت تحصیلی اشاره کرد و گفت: ایجاد نرم افزاری برای هدایت تحصیلی از لوازم جدی است که باید با همکاری دفتر فناوری آموزش و پرورش و معاونت آموزش متوسطه آماده شود. 

فانی با بیان اینکه اجماع در کار تصمیم‌گیری‌ها خط مشی اصلی در آموزش و پرورش است، تصریح کرد: اجماع، زمان‌بر و مشکل است، برخلاف دستور دادن که ساده بوده، اما موضوع پایدار و باعث حمایت اکثریت و به تبع آن استواری در تصمیمات خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش، این وزارتخانه را متمایز از سایر دستگاه‌ها وزارتخانه‌های دیگر کشور برشمرد و افزود: در دستگاهی که نزدیک به 40 میلیون مخاطب اعم از یک میلیون معلم، 13 میلیون دانش‌آموز و 26 میلیون اولیا دارد، و با این وسعت و گستردگی، حساسیت و اهمیت خاصی را شامل می‌شود. 

وی افزود: استعداد، علاقه، نیاز جامعه و امکانات آموزش و و پرورش چهار عامل اصلی در خصوص هدایت تحصیلی است و باید اولیای دانش‌آموزان، رسانه‌ها و نیز مسئولان استانی و شهرستانی در این امر آموزش‌های لازم ببینند. 

وی با بیان اینکه این خطر وجود دارد که برخی از فعالیت‌ها به اسم سند تحول مطرح شود، افزود: این اقدام صحیح نیست و تمام بخشنامه‌ها و برنامه‌های ما از امسال به بعد، براساس نقشه راه سند تحول بنیادین انجام می‌شود. 

وی با بیان اینکه در پایه دهم، درس‌های جدیدی تبیین شده است، گفت: پیش‌بینی درس انسان و محیط زیست و همچنین 3 درس دیگر که برپایه‌های مهارت‌های زندگی و تربیتی به منظور زندگی کردن و آموختن برای زیستن و همچنین زیست با دیگران است، بسیاری از خلأهای نظام آموزشی کشور را جبران می‌کند. 

صنعت و تجارت مکلف باید مکلف به تجهیز و به‌روزآوری و هنرستان‌های شوند

وزیر آموزش و پرورش، موضوع تجهیز هنرستان‌ها را مورد اشاره قرار داد و افزود: در اکثر کشورها تجهیز هنرستان‌ها برعهده صنعت و تجارت است و تعمیر وسایل برقی مردم را فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های حرفه‌ای کاردانش آن کشورها برعهده می‌گیرند.

فانی ادامه داد: متأسفانه این موضوع در کشور ما جایگاهی ندارد و باید این امر در کشور قانونی شده تا مدیران صنعت و تجارت مکلف به به‌روزآوری و تجهیز هنرستان‌های کشور شوند.

وی از تهیه لایحه‌ای به مجلس به منظور مکلف شدن بخش صنعت و تجارت به اختصاص درصدی از درآمدشان به تجهیز هنرستان‌های سراسر کشور خبر داد و افزود: معاونت متوسطه در این خصوص اقدامات کارشناسی انجام دهند و با تهیه پیش‌نویسی همکاری‌های لازم با بخش صنعت و تجارت انجام گیرد.

نقش مدیر مدرسه نقش ممتازی است

وزیر آموزش و پرورش در پایان به سیاست ارتقاء مدیریت آموزشگاهی تاکید کرد و افزود: طرح تعالی و طرح تدبیر در مدرسه ها در حال اجراست و ما موفق شدیم با این برنامه مدارس لازم التوجه یعنی بدترین مدارس منطقه را تنها با تغییر مدیریت آن متحول کنیم. نقش مدیر مدرسه نقش ممتاز و بی نظیری است و ما به دنبال آن هستیم تا با ارتقاء مدیران کیفیت اداره مدارس را بالا ببریم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 12
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 461
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 1,447
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 2,049
  • بازدید ماه : 5,055
  • بازدید سال : 88,377
  • بازدید کلی : 3,788,951
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود