معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان به سوالات متداول دانشجویان در ارتباط با آزمون جامع پاسخ داد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران؛ آنچه از نظر می گذرانید پاسخ به پرسش های متداول مخاطبان محترم از دانشگاه فرهنگیان است که در بخش پنجم، پرسش و پاسخ های مربوط به حوزه معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت تقدیم می شود:
عنوان نشدن قید آزمون جامع ارزشیابی صلاحیت های حرفه ای برای استخدام هنگام انتخاب رشته در دفترچه انتخاب رشته تحصیلی برای ما حقی برای عدم شرکت در آزمون جامع ایجاد نمی کند.
پاسخ: ارزشیابی صلاحیتهای حرفهای (آزمون جامع) به عنوان یکی از زیرنظامهای سنجش صلاحیتهای حرفهای در سند تحول بینادین آموزش و پرورش به صراحت بیان شده است و برای وزارت آموزش و پرورش و به تبع آن دانشگاه فرهنگیان لازم الاجراست. همچنین شورای عالی آموزش و پرورش نیز این طرح را با اجماع کامل به تصویب رسانده است. بر اساس این مصوبه طرح ارزشیابی صلاحیتهای حرفهای لازمه ورود به طرح رتبه بندی معلمان است و دانشجویانی که نتوانند در این ارزشیابی موفق شوند، مشمول طرح رتبه بندی نخواهند شد.
تأخیر در اعلام نهایی مؤلفه ها و جزئیات ارزشیابی صلاحیت حرفه ای(اصلح) به چه دلایلی است؟
پاسخ: دلیل اصلی تأخیر در اعلام نهایی مولفه ها و جزییات طرح ارزشیابی، بررسی آن در مراجع ذیصلاح از جمله شورای عالی آموزش و پرورش و اداره کل حقوقی وزارت آموزش و پرورش است. جلسات کارشناسی و مدیریتی زیادی در این زمینه انجام شده و در حال حاضر نیز ادامه دارد.
تطبیق دروس موجب شده ما برخی از دروس را برای ارزشیابی صلاحیت حرفه ای (اصلح) بخوانیم که قبلا آن ها را نگذرانده ایم. علت و راهکار چیست؟
پاسخ: در ارزشیابی صلاحیتهای حرفه ای نهایت سعی ما بر این است که دروسی را مورد آزمون قرار دهیم که دانشجویان گذرانده اند (البته این موضوع فقط برای دانشجویان سال 91 مصداق خواهد داشت).
زمینه انجام کار فرهنگی در پردیس ها خیلی وجود نداشته است. برای تکمیل پوشه کار فرهنگی چه کاری باید انجام داد؟
پاسخ: بر اساس آمار و اطلاعات بخش فرهنگی دانشگاه، بیشترین برنامه ها و طرحها را در دانشگاه داشته است و دانشجویان باید از این فرصتها نهایت استفاده را نمایند. بسیاری از مسئولین فرهنگی از عدم مشارکت دانشجویان در کلاسها و برنامه های فرهنگی گلایه دارند. همچنین علاوه بر فعالیتهای فرهنگی دانشگاه، فعالیتهای برون دانشگاهی نیز دارای امتیاز است. بدیهی است در صورت تصویب اجرای این طرح برای دانشجویان سال 91 این موضوع مورد ملاحظه خواهد بود.
کارورزی به درستی انجام نمیشود، تفاوتهای زیادی در عملکرد این سنجش وجود دارد. چگونه کارورزی را می خواهید بسنجید؟
پاسخ: در خصوص سنجش توانایی های حرفه ای در برنامه کارورزی پیامد های یادگیری پیش بینی شده در برنامه و ملاک ها و سطوح عملکرد به وضوح تکلیف امر سنجش را برای استاد و دانشجو مشخص می کند. علاوه بر این، تکالیف عملکردی پیش بینی شده در سرفصل نوع تولیدات دانشجو را که باید مبنای ارزیابی قرارگیرد، تعیین کرده است. همچنین فرم های ارزیابی که برای هر یک از سرفصل ها ارایه شده، راهنمای روشنی برای ارزیابی است.
تمایز واحد های آموزشی در اجرای برنامه محدود به درس کارورزی نیست و به همین منظور یکی از کارکرد هایی که اجرای طرح اصلح دارد نزدیک نمودن کیفیت اجرای برنامه در واحد های مختلف است.
تکلیف دانشجویانی که در ارزشیابی صلاحیت حرفه ای(اصلح) موفق نمیشوند چیست؟
پاسخ: دانشجویانی که موفق به کسب امتیاز لازم در یک یا چند مولفه نمیشوند، تا دو سال میتوانند در همان مولفهها شرکت کنند و امتیاز لازم را بدست آورند. در صورت عدم موفقیت در ارزشیابی و کسب حداقلهای مؤلفهای یا کل، تبدیل وضعیت ایشان از رسمی-آزمایشی به رسمی-قطعی ممکن نبوده و به استناد ماده 8 قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش برابر ماده 46 قانون مدیریت خدمات کشوری با ایشان رفتار خواهد شد. دانشگاه فرهنگیان مکلف است پس از احراز عدم موفقیت دانشجویان در اخذ گواهی صلاحیت تدریس، اسامی را به مرکز برنامهریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش معرفی نماید. وزارت آموزش و پرورش نیز با ارجاع پروندهها به کمیته تخصصی تعیین صلاحیت کارکنان رسمی، برابر موضوع بند الف ماده 46 قانون مدیریت خدمات کشوری با ایشان رفتار خواهد کرد.
آیا مجاز به برگزاری دوره های آموزشی برای دانشجو معلمان هستیم؟
پاسخ: برگزاری دوره های آموزشی برای دانشجو معلمان منعی ندارد. اما مدیریت بالندگی حرفه ای در خصوص این دوره ها مسئولیتی نداشته و گواهینامه صادر نمی کند. شمول برنامه ها و فعالیتهای مدیریت بالندگی برای اعضای هیات علمی، مدیران و کارکنان دانشگاه فرهنگیان است.
افرادی که پس از شرکت در دوره آموزشی موفق به دریافت گواهی نامه بالندگی حرفه ای نشده اند و یا در اطلاعات آنها مغایرت وجود دارد چه باید بکنند؟
پاسخ: با رابط بالندگی در استان خود و یا مسئول برگزارکننده در سطح استانی یا کشوری تماس بگیرند. گواهینامه های مدیریت بالندگی حرفه ای بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط فرد یا واحد مجری دوره صادر می گردد و مسئولیت صحت اطلاعات نیز با برگزارکنندگان خواهد بود. از شرکت کنندگان در دوره های آموزشی خواهشمند است که از تماس جداگانه با مدیریت بالندگی حرفه ای اجتناب نمایند. مجریان دوره ها و رابطان بالندگی حرفه ای در استان ها از طریق ایمیل و شماره تماس های اعلام شده با مدیریت بالندگی حرفه ای دانشگاه در ارتباط خواهند بود.
جهت ثبت نام دوره های بالندگی حرفه ای چه باید کرد؟
پاسخ: دوره هایی که به صورت مستقل توسط مدیریت بالندگی حرفه ای دانشگاه طراحی و اجرا می شود از طرق مختلف (درج در تقویم آموزشی، اطلاع رسانی از طریق صفحه مدیریت بالندگی حرفه ای، ارسال اطلاعیه دوره از طریق اتوماسیون، ارسال بخشنامه به مدیران لایه های استانی، ارسال پیامک و ...) اطلاع رسانی می گردد. جهت ثبت نام این دوره ها، ضروری است با مراجعه به صفحه مدیریت بالندگی حرفه ای به تکمیل فرم ثبت نام اقدام شود. دوره های داخلی پردیس ها و مراکز استانی توسط مدیریت لایه استانی و پردیس ها اطلاع رسانی و اجرا خواهد شد.
نحوه دسترسی به محتواهای آموزشی تولید شده توسط بالندگی حرفه ای چگونه است؟
پاسخ: محتوای آموزشی دوره های برگزارشده توسط مدیریت بالندگی در صفحات داخلی مدیریت بالندگی (منابع بالندگی حرفه ای به آدرس http://cfu.ac.ir/resourcepd/fa و صفحه دوره های آموزشی خودخوان به آدرس http://cfu.ac.ir/selfst/fa ) و در قالب فایل های پی دی اف، پاورپوینت، چندرسانه ای، واحد یادگیری (LO)، و . .. بارگذاری شده و قابل استفاده است. لازم به ذکر است آموزش ها و محتوای آموزشی از طریق بسترهای مبتنی بر وب نظیر شبکه های یادگیری و سامانه برخط فرهنگیادا نیز ارائه می شود.