loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 451 دوشنبه 23 فروردین 1395 نظرات (0)

معاون اداره‌کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش گفت: بر اساس نظام «۳ـ۳ـ۶» دانش‌آموزان تا پایه نهم، دوره عمومی را می‌گذرانند و پس از آن، دوره تخصصی آغاز می‌شود که هدایت تحصیلی باید در پایان دوره عمومی تحصیل انجام شود.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از فارس؛ محمد مصطفوی معاون برنامه‌ریزی امور مشاوره اداره‌کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز در ساختمان زنده‌یاد علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس نظام «3ـ3ـ6» دانش‌آموزان تا پایه نهم، دوره عمومی را می‌گذرانند و پس از آن، سه سال دوره تخصصی است که متوسطه دوم نامیده می‌شود.

وی ادامه داد: با اجرای نظام جدید آموزشی و درنظر گرفتن دوره عمومی که 9 سال است، هدایت تحصیلی جابه‌جا شد و از پایه دهم به پایه نهم انتقال یافت، چرا که دوره تخصصی پس از انجام هدایت تحصیلی باید آغاز شود.

مصطفوی افزود: بر این اساس طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی، شاخه‌ها و رشته تحصیلی دانش‌آموز باید در پایه نهم تعیین تکلیف شود که این موضوع در آیین‌نامه جدید هدایت تحصیلی پیش‌بینی شده است؛ البته آیین‌نامه جدید، تفاوت‌هایی با آیین‌نامه هدایت تحصیلی در گذشته دارد.

وی اضافه کرد: در گذشته تنها شاخه‌های تحصیلی مشخص می‌شد،یعنی به عنوان مثال دانش‌آموز شاخه کاردانش و فنی و حرفه‌ای را انتخاب می‌کرد، اما دیگر به زمینه‌ها کاری نداشت، در حالی که در هدایت تحصیلی جدید، زمینه‌ها را هم مشخص می‌کنیم که دانش‌آموز در فنی و حرفه‌ای کدام گروه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر را انتخاب کند.

معاون برنامه‌ریزی امور مشاوره اداره‌کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش افزود: بر این اساس، حتی در آیین‌نامه جدید درنظر گرفته شده است تیمی متشکل از مدیر، مشاور، معاون مربوطه و معلم فنی ذیربط،  استعداد و رغبت دانش‌آموز و ظرفیت مدرسه را درنظر بگیرند و برای حضور دانش‌آموزان در رشته‌های اعلام نظر کنند.

وی توضیح داد: در گذشته تنها شاخه کاردانش و فنی و حرفه‌ای مشخص می‌شد و وقتی دانش‌آموز به هنرستان می‌رفت، با ظرفیت پُر برخی رشته‌ها مواجه می‌شد یا رشته‌هایی که تشکیل نشده بود در حالی که در آیین‌نامه جدید چنین مشکلی روی نخواهد داد.

مصطفوی با بیان اینکه 138 رشته کاردانش و 42 رشته فنی و حرفه‌ای وجود دارد که البته جدیداً کم نیز شده است، افزود: در آیین‌نامه هدایت تحصیلی جدید، تیم مورد نظر براساس امکانات، نیاز منطقه و استعداد دانش‌آموزان پیشنهاد می‌دهد که به عنوان مثال در این منطقه بهتر است چند رشته تحصیلی ایجاد شود و دانش‌آموزان در این رشته‌ها به تحصیل بپردازند و در نهایت دانش‌آموز پس از انتخاب رشته وقتی به هنرستان مراجعه می‌کند، به راحتی تحصیل می‌پردازد.

وی گفت: در آیین‌نامه جدید هدایت تحصیلی همچنین مجموع نمرات سه پایه تحصیلی دانش‌آموز در دوره متوسطه اول در نظر گرفته می‌شود که در گذشته فقط نمرات همان پایه تحصیلی در نظر گرفته می‌شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 11
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 682
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 4,169
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 4,771
  • بازدید ماه : 7,777
  • بازدید سال : 91,099
  • بازدید کلی : 3,791,673
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود