loading...
باشگاه دانشجومعلمان ایران
دانشجومعلم بازدید : 653 پنجشنبه 22 بهمن 1394 نظرات (0)

آموزش و پرورش در گذر عمر 37 ساله انقلاب اسلامی فراز و فرودهایی داشته است و در این سیر تکاملی به موفقیت‌های قابل توجهی رسیده است.

به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از فارس؛ انقلاب شکوهمند اسلامی ایران 37 بهار خود را پشت‌سر گذاشته و در آستانه ورود به سی و هشتمین سالگرد استقرار نظام جمهوری اسلامی هستیم. انقلابی که برکات و ثمرات پیدا و پنهان آن در ابعاد و شاخص‌های مختلف در جامعه ظهور و بروز دارد.

در این مسیر نظام آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت کشورمان نیز دارای فراز و فرودهایی بوده است که در بخش‌های مختلف قابل تأمل و توجه است.

تعداد کل دانش‌آموزان در بدو پیروزی انقلاب اسلامی یعنی سال تحصیلی 57-58، 7 میلیون و 959 هزار و 430 دانش‌آموز بوده است که در سال‌های بعد به تناوب این تعداد به 19 میلیون دانش‌آموز نیز رسید و در نهایت در حال حاضر بیش از 13.5 میلیون دانش‌آموز در 105 مدرسه کشور تحصیل می‌کنند که در این مسیر آموزشی و پرورشی یک میلیون فرهنگی و معلم کار خدمت‌رسانی به آنان را به انجام می‌رسانند.

پوشش تحصیلی پیش‌دبستانی به نسبت 55.3 درصد رسیده است و در دوره ابتدایی پوششی برابر با 98.45 درصد داریم.

*پوشش 98درصدی تحصیلی دانش‌آموزان

مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، اظهار داشت: پوشش تحصیلی دانش‌آموزان از حدود 78 درصد قبل از انقلاب به بیش از 98 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی ایران حدود 37 درصد دانش‌آموزان محصل در مدارس، دختر بودند و امروز این نسبت به 49 درصد رسیده است.

عظیم محبی مدیر کل دفتر آموزش‌های متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «نسبت دانش‌آموزان دختر در متوسطه اول با مقایسه ابتدای انقلاب اسلامی چقدر است؟»، اظهار داشت: در حال حاضر حدود 3 میلیون و 53 هزار و 799 دانش‌آموز در متوسطه اول داریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر 23 هزار و 780 مدرسه متوسطه اول داریم و سهم دختران دانش‌آموز از کل دانش‌آموزان متوسطه اول حدود 48 درصد و سهم دانش‌آموزان پسر 52 درصد است.

محبی افزود: آمار دختران دانش‌آموز متوسطه اول اکنون یک میلیون و 462 هزار و 684 نفر و تعداد دانش‌آموزان پسر یک میلیون و 591 هزار و 115 نفر است.

*پوشش 94درصدی متوسطه اول

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پوشش تحصیلی مقطع متوسطه اول در سال گذشته 94 درصد است، گفت: با توجه به اینکه پوشش استان سیستان و بلوچستان 70 درصد است، اگر این مقدار را کنار بگذاریم میانگین پوشش تحصیلی کشوری 98 درصد است؛ اما همان 94 درصد پوشش تحصیلی واقعی متوسطه اول مربوط به سال گذشته است و حدود 6 درصد در مدارس حضور ندارند.

به گزارش فارس، در دوره متوسطه دوم نیز پوشش تحصیلی 82 درصد است و بیش از 400 هزار دانش‌آموز نیز در 3300 مدرسه شبانه‌روزی تحصیل می‌کنند.

مرتضی رئیسی معاون عمران وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس از رشد 175 برابری مدارس شبانه‌روزی بعد از انقلاب خبر داد و گفت: اینکه در دوران قبل از انقلاب تعداد مدارس و فضاهای آموزشی در قبل از انقلاب اسلامی 14.7 میلیون مترمربع بود که شامل 46 هزار مدرسه و 195 هزار کلاس درس می‌شد.

وی تصریح کرد: از زمان پیروزی انقلاب تاکنون این فضا با رشد 4 برابری به 63 میلیون مترمربع رسید که شامل 105 هزار پروژه آموزشی، ورزشی و پرورشی و 526 هزار کلاس درس است.

رئیسی با بیان اینکه اکثر مدارس ساخته شده در کشور جایگزین مدارسی شده است که قبل از انقلاب در اختیار دانش‌‌آموزان بود، افزود: اکثر این فضاها تخریبی بوده و با نیازهای دانش‌آموزان تطابق نداشت و در این راستا مرمت و یا بازسازی کامل شده‌اند و در اختیار نظام تعلیم و تربیت قرار گرفته است.

*ساخت 100 هزار کلاس درس با مشارکت مردم

معاون عمران وزیر آموزش و پرورش از ساخت 100 هزار کلاس درس با مشارکت مردم در بعد از انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: 20 درصد مدارس ساخته شده کشور با تأمین هزینه‌ها توسط مردم و یا با مشارکت دولت و مردم ساخته شده است و 2 میلیون و 500 هزار دانش‌آموز در این مدارس خیرساز مشغول به تحصیل هستند.

رئیسی با توجه به مناطق محروم و روستایی را از دیگر برکات انقلاب اسلامی دانست و افزود: سرانه آموزشی در مناطق محروم و روستاها بیشتر از مراکز استان و شهرهای پرجمعیت است و این موضوع مصداق برقراری عدالت آموزشی بوده و اعلام می‌کنیم که هیچ دانش‌آموزی به دلیل کمبود فضای آموزشی از تحصیل محروم نشده است.

معاون عمران وزیر آموزش و پرورش افزود: شاید در برخی از مناطق،‌مدارس با استانداردهای لازم فاصله داشته باشد اما فضای آموزشی برای تمام دانش‌آموزان در سراسر کشور تأمین شده است.

به گزارش فارس با نگاه واقع بینانه به آمارهای آموزش و پرورش کشور شاهد رشد درخور توجه در سطوح مختلف نظام آموزشی در طول این چند دهه هستیم، اما تا رسیدن به جایگاه واقعی نیازمند برنامه ریزی و دقت همه جانبه در ارکان آموزشی و پرورشی دستگاه تعلیم و تربیت هستیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
دانشگاه فرهنگیان یا به تعبیر قدیمی دانشگاه تربیت معلم، با دانشگاه های معمولی فرق دارد، علاوه بر امتیازات دیگر دانشگاه ها امتیاز تولید معلم، مخصوص این دانشگاه است ، به این دانشگاه خیلی باید اهمیت داد. مقام معظم رهبری ......................................................................................................... انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. ......................................................................................................... * برای نمایش بهتر قالب و مطالب وبلاگ از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم استفاده نمایید.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3648
  • کل نظرات : 306
  • افراد آنلاین : 10
  • تعداد اعضا : 144
  • آی پی امروز : 709
  • آی پی دیروز : 280
  • بازدید امروز : 4,646
  • باردید دیروز : 602
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 5,248
  • بازدید ماه : 8,254
  • بازدید سال : 91,576
  • بازدید کلی : 3,792,150
  • کدهای اختصاصی

    با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان در ایمیل خود مطلع شوید لطفا ایمیل خود را وارد کنید:

    بعد از عضویت ایمیلی برایتان ارسال می گردد حتما می بایستی آنرا تایید کنید تا عضویت شما فعال شود