مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش وپرورش درخصوص نظارت بر عملکرد مدارس غیردولتی گفت: این کنترل و نظارت که توسط اداره مشارکت های مردمی و نظارت بر مدارس، معاونت های آموزشی و ارزیابی و عملکرد استان ها انجام می شود، بسیار دقیق و سخت گیرانه است.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ مجتبی زینی وند در حاشیه همایش گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش با انتقاد از برخی نظرات غیرکارشناسی از مشارکت بخش خصوصی در آموزش و پرورش گفت: حضور و مشارکت بخش خصوصی در آموزش و پرورش با آنچه در سایر دستگاه ها وجود دارد متفاوت است.
زینی وند افزود: وقتی شخصی با مشارکت در آموزش و پرورش مدرسه ای غیردولتی دایر می کند باید در سیاستگذاری، برنامه ریزی، محتوا و گزینش منابع انسانی تابع دستورالعمل ها و شیوه نامه های آموزش و پرورش باشد. تمام ضوابطی که بر مدارس دولتی مترتب است شامل حال مدارس غیردولتی می شود یعنی مدرسه غیردولتی نمی تواند هیچ برنامه ای خارج از دستورالعمل ها ارئه و اجرا کند.
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش وپرورش درخصوص نحوه نظارت بر این مدارس گفت: طی دو سال اخیر دستورالعمل جامع نظارت بر مدارس غیرانتفاعی تدوین گردیده که در 4 سطح عملیاتی می شود.
وی در تشریح این 4 سطح بیان کرد: مرحله اول ارزیابی را خود مدیر موسس مدرسه غیر انتفاعی انجام می دهد، سپس نوبت ارزیابی در سطح منطقه و بعد در اداره کل آموزش و پرورش است و ارزیابی نهایی را نیز سازمان مدارس غیردولتی انجام می دهد به گونه ای که در سال گذشته مدارس غیردولتی حداقل 3 بار هم از حیث شهریه و هم فرایند آموزش و پرورش و هم از حیث الزامات قانونی که مدارس غیردولتی باید رعایت کنند مورد ارزیابی قرار گرفتند. این نظارت که بسیار سختگیرانه تر از مدارس دولتی است که توسط اداره مشارکت های مردمی و نظارت بر مدارس، معاونت های آموزشی و ارزیابی و عملکرد استان ها انجام می شود.