معاون مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری کلاس آموزشی ویژه مدیران مدارسی که دانشآموز اتباع دارند، گفت: مدارس نمیتوانند دانشآموزان افغانستانی را به دلیل ناتوانی از پرداخت شهریه اخراج کنند.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از تسنیم ؛ شاهین نوشآبادی با اشاره به ثبتنام دانشآموزان افغانستانی در مدارس کشور اظهار داشت: پس از ابلاغ دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبتنام دانشآموزان اتباع در مدارس، شیوه نامه ثبتنام در تابستان 94 صادر شد و در خصوص تعیین هویت از طریق دفاتر کفالت وزارت کشور اقدام شد.
وی افزود: دفاتر کفالت، معرفی نامهای را برای مراکز بهداشتی و درمانی صادر کردند و دانشآموزان افغانستانی مورد بررسی پزشکی و واکسیناسیون قرار گرفتند و پس از آن معرفینامه تحصیلی برای آموزش و پرورش صادر شد و براین اساس 47 هزار دانشآموز افغانستانی علاوه بر دانشآموزان قبلی در مدارس ثبتنام شدند.
معاون مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش گفت: هماکنون 360 هزار دانشآموز افغانستانی در مدارس کشور تحصیل میکنند و مجموع دانشآموزان اتباع درمدارس کشور 386 هزار نفر است که در 25 هزار مدرسه کشور تحصیل میکنند.
نوشآبادی ادامه داد: اقدام دیگری که در آموزشوپرورش آغاز کردیم، آموزش مدیران مدارسی است که دانشآموز اتباع مجاز یا غیرمجاز دارند. این مدیران تحت آموزش قرار گرفتند تا سیاستهای تربیتی و آموزشی مطلع شوند همچنین در شیوه نامه ثبتنام تاکید شده است میان دانشآموزان ایرانی و افغانستانی بع لحاظ آموزش، تربیت و امتحانات هیچ تفاوتی نیست.
وی در خصوص دریافت شهریه از دانشآموزان افغانستانی گفت: هماکنون مدارس دولتی از دانشآموزان ایرانی نیز هزینه دریافت میکنند و هیچ تفاوتی میان دانشآموزان ایرانی و افغانستانی وجود ندارد اما به مدارس دستور دادهایم برای دریافت شهریه، دانشآموزان افغانستانی را تحت فشار قرار ندهند.
معاون امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مدارس برای دریافت شهریه نباید دانشآموزان افغانستانی را تحت فشار قرار دهند اما به خانوادهها بگویند که پرداخت شهریه الزام است.
نوشآبادی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش سالانه 2 میلیون تومان برای هر دانشآموز هزینه میکند، عنوان کرد: شهریهای که از دانشآموزان افغانستانی دریافت میشود در برابر این هزینه بسیار اندک است به عنوان مثال در دوره ابتدایی شهریهای معادل 120 هزار تومان و در پیش دانشگاهی 360 هزار تومان دریافت میشود البته در برخی استانها شهریه کمتری دریافت میشود.
وی افزود: در شیوهنامه ثبتنام دانشآموزان اتباع، برای 7 گروه تا 80 درصد تخفیف لحاظ شده است و تلاش ما این است فردی از تحصیل بازنماند.
معاون مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که برخی مدارس، دانشآموزانی را که از پرداخت شهریه ناتوان هستند، اخراج میکنند، گفت: دانشآموزان افغانستانی در سطح 25 هزار مدرسه کشور تحصیل میکنند و ممکن است یک یا دو مدرسه اقدام به چنین تخلفی کنند. اگر از اخراج دانشآموز به دلیل ناتوانی در پرداخت شهریه مطلع شویم به طور جد با آن برخورد خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: در کلاس آموزشی که برای مدیران مدارس برگزار میکنیم این نکته تذکر داده میشود که برای دریافت شهریه نباید دانشآموزان را اخراج کنند و دانشآموز باید به مدرسه بیاید اما شهریه نیز پرداخت شود.