مدیر امور شوراهای وزارت آموزش و پرورش گفت: بسیاری از مصوبات شوراهای آموزش و پرورش اجرایی نمیشوند.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ عباس عباسپور در مراسم گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش البرز که با حضور استاندار البرز، فرماندار کرج، نماینده ولی فقیه در استان البرز و اعضای استانی و شهرستانی شوراهای آموزش و پرورش در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، اظهار کرد: قانون شوراها، مصوبه مجلس شورای اسلامی است و در حوزه تصمیم گیریهای آموزش و پرورش از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی افزود: در قانون 6 وظیفه استانی و 22 وظیفه شهرستانی برای شوراهای آموزش و پرورش تدوین شده است که خوشبختانه با تعاملی که بین وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش در دولت یازدهم برقرار شده عملکرد شوراها در بسیاری از موارد مطلوب ارزیابی میشود.
این مسئول بیان کرد: برای تحقق مطلوبتر اهداف این شوراها، وزارت آموزش و پرورش دستگاههای اجرایی را که موظف شدهاند در تحقق قانون شوراها با آموزش و پرورش همکاری کنند در قالب تفاهم نامه به مشارکت واداشته است که این مهم به میزان قابل توجهی در عملکرد شوراها تاثیر مثبت داشته است.
عباسپور در ادامه از نقاط ضعف شوراهای آموزش و پرورش سخن به میان آورد و افزود: برای بهبود فعالیتها باید در کنار نقاط قوت به نقاط ضعف نیز توجه ویژهای داشت چرا که بدون ارزیابی نقاط ضعف پیشرفتی حاصل نمیشود.
مشاور معاون وزیر آموزش و پرورش نداشتن مشارکت فعال اعضای شوراها، تبدیل شدن جلسات به محلی برای سخنرانی صرف، عدم تقسیم وظایف و تحمیل مسئولیت به دوش آموزش و پرورش و نبود ضمانت اجرایی مصوبات جلسات را از مهم ترین مشکلات این شوراها دانست و عنوان کرد: اعضای شوراهای آموزش و پرورش باید فعال باشند و آگاهانه و با اعتقاد به خرد جمعی در این جلسات شرکت کنند، همچنین هر دستور جلسه باید پیوست توجیهی داشته باشد و مطالعاتش قبل از برگزاری جلسه انجام شده باشد.
وی عدم اجرای ماده 16 قانون شوراها را از دیگر نقاط ضعف این قانون دانست و ابراز کرد: اجرای این قانون در بسیاری از استانهای کشور محقق نشده است در صورتی که با اجرای آن میتوان بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش را مرتفع ساخت.
عباسپور در پایان بیان کرد: این شورا امکان ویژهای است که اعضاء با مطالعه دقیق و تسلط بر قوانین آن میتوانند از این ظرفیت برای ارتقای آموزش و پرورش استفاده کنند.