معاون سابق وزارت آموزش و پرورش گفت: برنامه ششم توسعه فرصت مغتنمی بود که برای ۵ سال آینده نظام آموزشوپرورش کشور برنامه ریزی شود اما این فرصت از دست رفت و تنها یک بند آن هم برای خرید خدمات آموزشی از مدارس غیردولتی لحاظ شده است.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از تسنیم؛ ابراهیم سحرخیز در خصوص توجه به آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه اظهار داشت: سکوت معناداری در رابطه با آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه مشاهده میشود، آن هم درشرایطی که انتظار میرفت بعد از دو سال سکوت، آموزش و پرورش درخصوص رونمایی از راهکارهای اجرایی سند تحول بنیادین برنامهای داشته باشد.
وی افزود: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مقرر بود بعد از یک سال از تصویب آن، وزارت آموزشوپرورش ملکف شود تا زیر نظام های اصلی را تعیین کند هماکنون بیش از دو سال و نیم است که درخصوص راهکارها و زیرنظامها اتفاق خاصی نیفتاده است، این زیرنظامها در آینده آموزش و پرورش بسیار مهم است.
مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: برنامه ششم توسعه بهترین فرصت برای آموزش و پرورش به منظور مطالبه از دولت و مجلس است و انتظار میرفت با توجه به سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب درخصوص برنامه ششم توسعه که به اجرایی شدن سند تحول بنیادین و ضرورت توجه به آموزشهای دوره کودکی و نوجوانی تاکید داشت، در برنامه ششم توسعه مشخص شود که چه بخشهایی از سند تحول بنیادین قرار است اجرا شود؟
سحرخیز تصریح کرد: سند تحول بیش از 130 راهکار دارد اما گامهایی برای اجرای آن برنداشتهایم. استقرار ساختار 6.3.3 به معنای تحول نیست، یکی از بحثهای اصلی سند تحول بنیادین، اجرای رتبه بندی است که تحول اساسی در ساماندهی نیروی انسانی ایجاد کرده و موجب افزایش انگیزه معلمان میشود.
وی با اشاره به اینکه تنها بند مربوط به آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه به خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی اشاره دارد، گفت: در قانون بودجه هر سال به آموزش و پرورش اجازه داده میشود در جاهایی که پوشش تحصیلی وجود ندارد از مدارس غیردولتی خرید خدمات آموزشی داشته باشد. این موضوع در برنامه ششم توسعه ذکر شده و قرار است برای آن آیین نامه بنویسند.
معاون سابق وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برنامه ششم توسعه فرصت مغتنمی بود که برای 5 سال آینده نظام آموزشی کشور برنامه ریزی کنند اما هماکنون تنها یک بند وجود دارد و هیچ بند دیگری ذکر نشده که برای آموزش و پرورش طی 5 سال آینده تکلیفی را تعیین کند.
وی ادامه داد: معتقدیم مدارس غیردولتی باید توسعه یابد و خرید خدمات آموزشی از این مدارس مانعی ندارد اما این بدین معناست که ظرفیت خالی مدارس غیردولتی را خریداری کرده و دانش آموزان را از مدارس دولتی به این مدارس بفرستیم. اقدامی که آموزش و پرورش در سال گذشته انجام داد برخلاف این موضوع بود و مدارس دولتی به بخش خصوصی واگذار شد.
مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه باید مشخص میشد آموزش و پرورش طی 5 سال آینده در بخش فنی و حرفهای، دانشگاه فرهنگیان، توسعه عدالت آموزشی، توانمندسازی معلمان و کم کردن اختلاف آنها با اساتید دانشگاه چه برنامهای دارد و جایگاه آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و مولد سرمایه انسانی چگونه خواهد بود.
سحرخیز گفت: آموزش و پرورش باید بتواند در برنامه ششم توسعه سهم خود را مطالبه کند اما نتوانسته است امیدواریم در فرصتی که در جلسات کمیسیون تلفیق ایجاد میشود از طریق بندهای مهمی که گنجانده میشود، آموزش و پرورش به جایگاه واقعی خود برسد.
وی ادامه داد: پیشنهادهای خوبی در حوزه آموزش ابتدایی و متوسطه برای برنامه ششم توسعه مطرح شده بود اما هیچ کدام از آنها در برنامه ششم توسعه لحاظ نشد. آموزش و پرورش میتوانست این موارد را در 4 بند مهم خلاصه کرده و در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دهد که این فرصت را از دست داد.