معاون پژوهش وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت تغییر و اصلاح فرایندهای یاددهی- یادگیری با جهت گیری مشاركتی وتعاملی كردن آموزش همراه با توسعه خلاقیت و نوآوری بر مبنای پژوهش و تحقیق تاكید كرد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از پانا؛ حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان اظهار كرد: تدوین و ارائه برنامه های جدید درسی و آموزشی بر كار گروهی و كارگاهی دانش آموزی و راهبری آموزشی، تربیتی معلمان تاكید دارد.
درسهایی همانند تفكر و سبك زندگی، كار و فناوری، مطالعات اجتماعی نمونه هایی هستند كه در سالهای اخیر مورد استقبال معلمان ، دانش آموزان و خانواده ها قرار گرفته اند.
محمدیان در ادامه افزود: ایجاد فرصت گفت و گو برای دانش آموزان در فرایند آموزش نقد و بررسی میدان تمرینی برای ارتقاء ضریب تحمل و بردباری و به گزینی برای سازگاری عمومی است.
وی افزود: در برنامه جدید زبان و ادبیات فارسی علاوه بر مهارتهای چهارگانه خواندن، نوشتن، گوش دادن و سخن گفتن، برمفاهمه زبانی تاكید می شود. تا دانش آموزان از قضاوتهای شتابزده و سطحی و توقف در ظاهر زبان الفاظ اجتناب كنندو با تامل و اندیشه بتوانند علاوه بر مفاهیم نهفته در واژگان و جملات را نیز با امكان تاویل های متعدد دریافت کنند.
دكتر محمدیان اضافه كرد: این كار در شروع برنامه، كاری سخت و دشوار است. اما امیدواریم با آموزش های لازم معلمان و درك و حوصله خانواده، دانش آموزان را با این روش بتوانیم علاوه بر اهداف اولیه حوزه یادگیری زبان و ادبیات، با كاركردهای ثانوی و اهداف پنهان آموزش های زبانی مانند تفكر و اندیشه و به عبارت دیگر" فلسفیدن" آشنا كنیم.
محمدیان با تاكید بر ضرورت "فلسفه برای كودكان" از مراكز پژوهش، اساتید، معلمان با تجربه درخواست همكاری برای توسعه این رویكرد در برنامه های درسی کرد.