دکترمهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان کشور گفت : تا آنجایی که من از منابع و مدیران آموزش و پرورش شنیدهام، پرداخت حقوق ورودی های 93 و 94 تابع بودجه آموزش و پرورش خواهد بود.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ دکترمهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان کشور گفت : تا آنجایی که من از منابع و مدیران آموزش و پرورش شنیدهام، پرداخت حقوق ورودی های 93 و 94 تابع بودجه آموزش و پرورش خواهد بود. اگر این بودجه کشش داشته باشد، طبیعتا باید از ابتدای سال 94 پرداخت صورت گیرد ولی اگر این کشش نباشد، به تناسب امکان بودجهای حقوق این دانشجویان پرداخت میشود؛ به هر مقدار هم که از این حقوق مبلغی پرداخت نشود، جزو دیون قرار میگیرد.
بخشی از گفتگوی سرپرست دانشگاه فرهنگیان را در ذیل آمده است :
دوره سربازی ورودیهای 91 چگونه خواهد بود؟ شما در مصاحبهای گفتهاید که دوره آموزشی این ورودیها در تابستان 95 خواهد بود اما سپس تصریح کرده بودید که بازهم این زمان متعاقبا اعلام خواهد شد. مشکل قطعی نشدن این زمان چیست؟
طبق قانون باید قبل از اشتغال و شروع به کار بایددوره آموزش نظامی پشت سر گذاشته شود؛ یعنی باید در تابستان 95 این دوره را بگذرانند. آن دسته از ورودیهای 91 که قرار است مهر ماه 95 سر کلاس حضور یابند، باید در تابستان همان سال دوره آموزش خدمت سربازی را طی کنند.
این در حالی است که ما میخواهیم برای این دانشجویان ترم تابستانی برگزار کنیم تا بتوانند فارغالتحصیل شوند؛ در حال حاضر سعی میکنیم این تعارض را از طریق مذاکره با سازمان نظام وظیفه عمومی برطرف کنیم که توافق اولیه و نه قطعی حاصل شده که به این دسته از دانشجویان اجازه داده شود که دوره آموزش نظامی خود را در تابستان 96 بگذرانند.
این مساله مروبط به آن دسته از دانشجویان ورودی 91 است که قرار است مهر ماه سال 95 در آموزش و پرورش مشغول به خدمت شوند چون قانون تاکید دارد که باید پیش از شروع به کار دوره آموزشی خدمت سربازی طی شود.
احکام دانشجویان ورودی سالهای 93 و 94 چه زمانی صادر میشود؟ این دانشجویان حقوقی نیز دریافت نکردهاند و از سوی دیگر دانشگاه فرهنگیان برای ارایه خدمات خود به این دسته از دانشجویان هزینه دریافت میکند. قرار است این حقوق جزو دیون این دانشجویان محاسبه شود و این ممکن است در هر تاریخی از زمان اشتغال آنها به حسابشان واریز شود.
مساله صدور احکام دانشجومعلمان بحثی است که کلا مربوط به آموزش و پرورش است و کلا به دانشگاه به لحاظ تکالیف سازمانی هیچ ارتباطی پیدا نمیکند.
دانشگاه نهادی است که قرار است از قبل این دانشجویان و حقوقی که برای آنها برقرار میشود، بخشی از بودجه خود را تامین کند. بنابراین وقتی این احکام صادر نشده و حقوق برقرار نمیشود، دانشگاه از دستیابی به بخشی از منابع خود محروم میشود.
دانشگاه فرهنگیان خود، جزو مطالبهکنندگان این بودجه از آموزش و پرورش است. البته میدانیم که آموزش و پرورش با موانع و مشکلاتی مواجه است ولی خوشبختانه مشکل اخذ مجوز ردیف استخدامی برای 15 هزار دانشجو از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برطرف شده است.
مقدمات کار استخدام کاملا فراهم است و احکام استخدامی وردیهای 93 و 94 بهزودی صادر خواهد شد.
تنها مساله برقراری حقوق آنها باقی میماند؛ در این خصوص تا آنجایی که من از منابع و مدیران آموزش و پرورش شنیدهام، تابع بودجه آموزش و پرورش خواهد بود. اگر این بودجه کشش داشته باشد، طبیعتا باید از ابتدای سال 94 پرداخت صورت گیرد ولی اگر این کشش نباشد، به تناسب امکان بودجهای حقوق این دانشجویان پرداخت میشود؛ به هر مقدار هم که از این حقوق مبلغی پرداخت نشود، جزو دیون قرار میگیرد.
دانشجویان ورودی 93 حدود یک سال است که حقوقی دریافت نکردهاند. مبلغ حقوق این یک سال حدود 6 میلیون تومان میشود که در صورت عدم پرداخت به صندوق دیون واریز میشود. هر دانشجو حدود سه میلیون تومان نیز به دانشگاه در هر سال بدهکار میشود.
با وجود اینکه گفته میشود حساب دانشگاه از آموزش و پروش جداست، این فشار به دانشجو منتقل میشود. یعنی دانشجو باید بدهی خود به دانشگاه را از حقوق ماههای بعدی خود بپردازد. اگر قرار است حقوق معوقه این دانشجویان جزو دیون شود، آیا نمیتوان کاری کرد که بدهی این دانشجویان به دانشگاه زمانی پرداخت شود که آن دیون پرداخت خواهد شد؟
من شخصا موافق دریافت هزینه از دانشجویان نیستم و معتقدم این هزینهها باید تنها از طریق کسر از حقوق دانشجومعلمان صورت گیرد. قانون نیز بر همین مساله تاکید داشته و میگوید تنها 45 درصد از حقوقی که دانشجومعلمان دریافت میکنند، برای تامین هزینههای تحصیل آنها در دانشگاه کسر خواهد شد.
بنابراین این سیاست ما نیست که از دانشجویان در شرایطی که هنوز حقوقشان برقرار نیست، پول گرفته شود اما این مساله ضمن اینکه عمومیت ندارد اما مواردی وجود داشته که به خاطر کسری بودجه این اتفاق افتاده است.
در حقیقت هزینههای این دانشجویان بر عهده دانشگاه است اما آن منابعی که باید از طریق کسر حقوق دانشجویان در اختیار دانشگاه قرار گیرد، وجود ندارد. برخی از مدیران ما هم ممکن است در شرایطی قرار گیرند که از سر لاعلاجی و ناچاری دست به این کار بزنند و مطالبهای را از دانشجویان داشته باشند؛ یعنی پیش از اینکه حقوق دانشجویان برقرار شود، آن حق دانشگاه که 45 درصد از حقوق دانشجویان است را دریافت کنند.
انکار نمیکنم که ممکن است چنین اتفاقی رخ داده باشد ولی این مساله سیاست دانشگاه نیست.
مساله این است که پس از اینکه حقوق دانشجومعلمان سال 93 و 94 برقرار شد، از حقوقی که میخواهند به دانشجو پرداخت کنند، هزینههای این مدت را کسر کنند.
زمان فارغالتحصیلی که دانشجویان بخواهند تسویهحساب کنند، از سوی دیگر آموزش و پرورش هم باید حقوق معوقه آنها را پرداخت کند که بتوانند دیون خود به دانشگاه را پرداخت کنند.
نباید به دانشگاه فشار بیجهت و بیمبنا آورد. اگر قرار باشد مطالبات قبلی دانشگاه هم وصول شود، باید اجازه داد دیون دانشجومعلمان نیز پرداخت شود، سپس دانشگاه خواهان مطالبات خود از دانشجویان باشد. اصل قضیه و روش صحیح این است.
اگر هم بنا باشد به روش دیگری عمل کرد، باید ملاحظه حال دانشجو را نیز داشت. نباید فشاری بیش از حد به او وارد شود و با تقسیط و سایر راهکارها این فرایند پرداخت بدهیهای معوقه دانشجویان را طی کرد.
به هیچ عنوان نمیتوان پذیرفت که دانشجو به صورت یکجا تمام بدهیهای خود را پرداخت کند.