دکترتاجیک اسمعیلی با اشاره به قدمت 45ساله جشنواره فیلم رشد به عنوان قدیمی ترین جشنواره فیلم ایران گفت: جشنواره رشد، در حقیقت یک جشنواره آموزشی است که تقریبا هم زمان با شکل گیری سازمان پژوهش های آموزشی در ساختار آموزش و پرورش با هدف ارائه ی نوآوری های آموزشی، آغاز به کار کرد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران؛قائم مقام دانشگاه فرهنگیان خاطر نشان کرد: پس از گذشت 45 دوره از برگزاری این جشنواره، طرح این سوال ضروری است که جشنواره تا چه حد به اهدافش که نوآوری آموزشی از طریق فیلم و تصویر بوده، رسیده است.
قائم مقام دانشگاه فرهنگیان همچنین درباره مشارکت دانشگاه فرهنگیان در این جشنواره گفت: معتقدم ورود معلمان و به خصوص دانشجو معلمان به این عرصه را باید به فال نیک گرفت. چراکه ما از جشنواره ای مثل جشنواره رشد انتظارات متعددی میتوانیم برای آموزش و پرورش داشته باشیم.
وی ادامه داد: استفاده از زبان تصویر برای انتقال پیامها و مفاهیم مورد نظر، اولین انتظار و ره آورد این مشارکت است.
تاجیک اسمعیلی با اشاره به نمونه های موفقی از فیلم های تربیتی تاکید کرد:
زبان تصویر و فیلم در تسهیل، تسریع و تعمیق پیامها و مفاهیم تربیتی یکی از شیوه های کارساز و موثر است.
وی ادامه داد: معلمین یا دانشجو معلمان با ورود به عرصه جشنواره، عملا با ظرفیتهای موجود در این بخش برای انتقال هر چه بهتر پیامهای آموزشی و تربیتی آشنا می شوند.
دکتر تاجیک اسماعیلی افزود: یقین دارم مشارکت فعال دانشجو معلمان ما در جشنواره فیلم رشد، چه در تولید فیلمهایی که به جشنواره می رسد و چه در برگزاری آن، باعث می شود این عزیزان ضمن آشنا شدن با ظرفیتهای موجود در فضای مجازی و فناوری، نقش بسیار موثری در تسریع انتقال رسالت و پیام جشنواره به بدنه دانشگاه و سپس آموزش و پرورش ایفا کنند که این خود بی شک مایه دلگرمی خواهد بود.
وی اظهار داشت: مشارکت دانشجویان، اساتید و حتی کارکنان دانشگاه فرهنگیان در جشنواره فیلم می تواند یکی از برنامه های فرهنگی - پژوهشی و حتی آموزشی ما باشد، مشروط بر اینکه یک تحلیل و به دنبال آن یک برخورد فعال با جشنواره را در پی داشته باشد.
قائم مقام دانشگاه فرهنگیان افزود: معتقدم باید در مباحث آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه فرهنگیان پدیده ای به نام جشنواره و ظرفیتی به نام فیلم و تصویر را به بحث بگذاریم و سپس بر اساس سیاست و رسالتی که دانشگاه فرهنگیان دارد، با این مقوله روبرو شویم. ولی اینکه ما از این زبان، یعنی زبان فیلم و تصویر بهره بگیریم، خود، به نظر من، یک نوآوری آموزشی است.
وی ادامه داد: ما حقیقتاً به چنین تحول روشها و رویکردهای آموزشی نیاز داریم، لذا باید فرصت شناس باشیم و با استفاده از این روشهای فعال و ظرفیتها، در موضوعات مختلف، روشهای مختلف تدریس و آموزش را که متناسب با آموزش موضوعات هستند به کار ببریم که بخش عمده ی این ظرفیتها مربوط به فضای مجازی، فن آوریها و تکنولوژیهای اطلاعاتی است.
وی، تصریح کرد: اگر واقعا قرار باشد معلمان، " معلم " به معنی عام کلمه بخواهند در جشنواره رشد مشارکت فعال داشته باشند، مدرسین و اساتید دانشگاه فرهنگیان باید پیشروان این حرکت باشند و ما باید برای ورود آنها راه کارهای مناسب را پیش بینی کرده و به کار ببندیم.