رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با بیان اینکه مدارسی که پس از قانون تخریب و بازسازی ساخته یا مقاوم سازی شدهاند حائز بالاترین استانداردهای ممکن مهندسی زلزله هستند، تاکید کرد: به منظور جلوگیری از ساخت مدارس روی گسلهای زلزله باید مکانیابی فضاهای آموزشی به صورت تخصصی و با رعایت نکات ایمنی انجام شود.
به گزراش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ مرتضی رئیسی ، در پاسخ به پرسشی مبنی بر ساخت مدارس روی گسل زلزله عنوان کرد: مدارسی که پس از قانون تخریب و بازسازی ساخته یا مقاوم سازی شدهاند حائز بالاترین استانداردهای ممکن مهندسی زلزله هستند.
وی افزود: باید گفت مکانیابی فضاهای آموزشی در اختیار وزارت آموزش و پرورش نیست و معمولا در طرحهای جامع شهری و عادی روستایی کاربری زمینها مشخص میشود و در واقع نوعی حالت اجبار دارد، یا ممکن است اختیار در حد انتخاب بین دو زمین باشد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تاکید کرد: باید مکانیابی فضاهای آموزشی به صورت تخصصی و با رعایت نکات ایمنی انجام شود و حتما مسئولان آموزش و پرورش در این خصوص وارد عمل و رایزنی شوند.
رئیسی همچنین درباره کمبود سرویس بهداشتی در مدارس و همچنین وجود سرویسهای بهداشتی فرسوده در برخی مدارس اظهار کرد: در سیستم آموزش و پرورش با نقصهایی روبرو هستیم.
وی افزود: سرمایه عظیمی در اختیار داریم، 53 میلیون متر مربع فضای آموزشی که به جز تجهیزات و ارزش زمین، 60 هزار میلیارد تومان صرف احداث آنها شده، اما در نگهداری از این فضاهای آموزشی ضعیف هستیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با بیان اینکه بویژه در نگهداری از بخشهایی چون سرویسهای بهداشتی مدارس دچار ضعف هستیم، گفت: طی سالهای گذشته اعتباراتی تامین شد و سرویسهای بهداشتی مدارس از آبخوری ها جدا شدند، برخی سرویسها بازسازی شدند و جایگزینیهایی انجام شده است، اما هنوز نواقص و مشکلات وجود دارد.
رئیسی تاکید کرد: باید برای تعمیرات و نگهداری فنی فضاهای آموزشی، ورزشی و پرورشی چاره جدی اندیشید.