دانشجو به عنوان چشم بینای جامعه با دید عمیقتر و متفاوتتری به مشکلات، موضوعات و چالشهای جامعه نگاه می کند و دانشگاه به عنوان بخشی از اجتماع در شکلگیری شخصیت افراد و همچنین شکلگیری فرهنگ جامعه نقش زیادی دارد.
به گزارش باشگاه دانشجومعلمان ایران به نقل از ایسنا؛ جای خالی فرهنگ تحمل اختلاف سلایق و زندگی آرام در کنار یکدیگر، علیرغم تمامی تفاوتها، امروزه در جامعه ما احساس می شود و اختلاف نظر گروه های سیاسی مختلف در کشورمان که بعضا این اختلافات به تنش هم کشیده می شود، نمونه بارزی از خلاء این فرهنگ در کشور است.
باتوجه به اینکه دانشگاه پایه گذار فرهنگ جامعه می باشد، باید از همین دانشگاه، فرهنگ را در مسیر درست ریلگذاری کرد و از این رو بزرگان کشورمان همواره بر ایجاد فضای مناسب برای اظهار نظر دانشجویان تأکید می کنند.
مناظره دانشجویان در فضای آرام و منطقی، تمرینی برای آماده کردن جوانان برای زندگی اجتماعی و جاری کردن فرهنگ تحمل اختلاف سلایق است.
روز نخست مرحله منطقهای چهارمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان نشان "خواجه نصیر طوسی" در دانشکده برق تبریز به همت جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی و با شعار "مناظره، فرصتی برای یادگیری" برگزار شد.
بخش نخست این مناظره با موضوع "روابط عاشقانه پیش از ازدواج، به انتخاب همسر مناسب در آینده لطمه میزند" با شرکت دو تیم "پردیس الزهرا" از زنجان به عنوان موافق و تیم "ترقی خواهان" از قزوین به عنوان مخالف برگزار شد.
اعضای تیم موافق، مدعی بودند رابطه دختر و پسر قبل ازدواج بی حد و مرز بوده و هیچ تضمینی در آن وجود ندارد که این رابطه وارد مراحل خصوصیتر نشود و اساس این رابطه بر پایه عشق است نه خرد.
همچنین این تیم با استناد به آمار و ارقام سازمانهای دولتی اعلام کرد، روابط عاطفی قبل ازدواج منجر به ازدواجهای ناموفق می شود و همچنین روابط عاطفی دختر و پسر که به ازدواج با یکدیگر ختم نمی شود، باعث ورشکستگی عاطفی آنها می شود.
اعضای این تیم با اعلام اینکه طرفدار ازدواج سنتی هم نیستند، تاکید کردند، نباید هر فرهنگ وارداتی غلط را بپذیریم.
تیم ترقی خواهان که به عنوان تیم مخالف در این مناظره شرکت کرده بود، رابطه عاطفی پیش از ازدواج را باعث پایداری ازدواج دانست. این تیم مدعی بود وزارت آموزش و پرورش با ارایه آموزشهای لازم در خصوص روابط عاطفی قبل ازدواج و ایفای نقش خانواده به عنوان ناظر و حامی، میتواند از به بیراهه کشانده شدن روابط قبل ازدواج ممانعت کند.
همچنین اعضای این تیم اعلام کردند، منظورمان از رابطه عاطفی قبل ازدواج، طیفی از احساسات مثبت بین دو جنس مخالف در فضای آرام است و نباید با دید بزهکاری به این رابطه عاطفی نگاه کرد.
در نهایت بر اساس نظر داوران، تیم الزهرا با کسب 445 امتیاز و 28 رای بیشتر نسبت به تیم ترقی خواهان، پیروز این مناظره اعلام شد.
در دومین بخش این مناظره دو تیم "نسل دوم انقلاب" از ارومیه به عنوان موافق و تیم "آزادگی" از تبریز به عنوان مخالف در خصوص موضوع "در دانشگاه های کشور، آزادی ابراز عقیده و فعالیت وجود دارد" به مسابقه پرداختند.
اعضای تیم نسل دوم انقلاب بر این باور بودند که وجود تشکلهای مختلف در دانشگاهها، چاپ نشریات توسط گروههایی با خطوط فکری مختلف و برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، گواه بر وجود آزادی ابراز عقیده و فعالیت در دانشگاههای کشور است.
اعضای این تیم، آشنا نبودن برخی تشکلها و افراد به قوانین جامعه و نقض این قوانین را عامل سلب امتیاز نشریاتشان دانستند و همچنین دانشجویانی را که دچار برخی عواقب ابراز عقیده شده اند را سیاست زده معرفی کردند و مدعی بودند اعتراض این افراد به قدری زیاد و خارج از قوانین بود که باعث ایجاد تنش و آشوب در دانشگاه شده بود.
تیم آزادگی نیز مدعی بود تنها تشکلها و نشریاتی مجوز فعالیت دارند که خوب می نویسند و تفکراتشان همراستا با تفکر مسئولان است. اعضای این تیم با اشاره به وجود دانشجویان ستارهدار و دانشجویان زندانی، وجود آزادی برای ابراز عقیده در دانشگاههای کشور را نقض می کردند.
اعضای این تیم با اعلام اینکه آزادی مفهوم مطلق ندارد، بر زیاد بودن خطوط قرمز در دانشگا ها برای آزادی بیان و ابراز عقیده تأکید می کردند.
تیم داوری بعد از ارزیابی این مناظره، به تیم آزادگی 425 امتیاز و به گروه نسل دوم انقلاب 404 امتیاز دادند که با این حساب تیم آزادگی پیروز این مسابقه شد و به مرحله بعدی راه یافت.
"اشتغال مردم به سرگرمیهای کاذب دلیل اصلی پایین بودن سرانه مطالعه در کشور است" موضوع آخرین مناظره روز نخست مسابقات بود که تیم "اتاق آسمان" از قزوین به عنوان موافق و تیم "انعکاس" از ارومیه به عنوان مخالف با یکدیگر به رقابت پرداختند.
تیم موافق اظهار کردند، سرگرمی کاذب همچون تلویزیون، ماهواره، شبکه های مجازی و ... بستر را برای سطحی نگری مردم فراهم کرده و باعث شده است مردم رغبتی به مطالعه نشان ندهند، همچنین اعضای این گروه مدعی بودند، دشمن با ترویج شبکههای مجازی در ایران و همچنین سرگرم کردن مردم به ورزش فوتبال می خواهد به مردم ایران ضربه زده و رغبت آنان به علم و مطالعه را از بین ببرند.
تیم انعکاس هم به عنوان مخالف، گران بودن کتاب، عدم وجود کتاب مناسب و خود شیفتگی مردم را دلایل عدم رغبت و علاقه مردم به کتابخوانی دانست.
اعضای این تیم با اعلام اینکه در کشورهایی که مردمانش ساعات مطالعه زیادی دارند هم شبکههای اجتماعی بیشتری نسبت به ما دارند و همچنین فوتبال در آن جا زندهتر از کشور ماست. ادعای گروه موافق را نقض می کردند.
این گروه مدعی بود مردم ما حس مطالعه ندارند و هر پرسشی را تهدیدی به اعتقاداتشان می دانند.
در پایان تیم داوری بعد بررسی و ازیابی این مناظره، 429 امتیاز به تیم موافق و 455 امتیاز به تیم مخالف دادند و بر این اساس تیم انعکاس به مرحله بعدی رقابت ها راه یافت.
باتوجه به حاضر نشدن دو تیم برای رقابت، تیم های بسیج "علوم پزشکی" و شهید "بهشتی" بدون مسابقه به مرحله بعدی رقابتها راه یافتند.
بر اساس این گزارش، دانشجویان در این مناظرات با باورهایی آمیخته به احساسات جوانی در فضای رقابتی آرام و دوستانه با یکدیگر به رقابت پرداختند و توانستند بدون توهین و تنش نظراتشان را مبتنی بر علم و ادله اعلام کنند و از باورهایشان دفاع کنند. این آینده سازان ایران با تفکرات و نحوه بیانشان نوید فردایی بهتر را میدهند.
امیدواریم مسئولان دانشگاهی با ایجاد فضایی برای دانشجویان جهت تمرین فعالیت هایی همچون مناظره، مدیرانی کارآمدتر را تحویل جامعه بدهند.
بر اساس این گزارش؛ مرحله منطقه ای مسابقات مناظرات دانشجویی با حضور تیم های شرکت کننده از دانشگاه های استان های شمالغرب کشور به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی در روزهای 25 و 26 مهرماه در دانشکده برق دانشگاه تبریز برگزار میشود.
مرحله فینال این دوره از مسابقات با شرکت تیم های راه یافته به مرحله فینال همزمان با مراسم اختتامیه با حضور مسئولان استانی و دانشگاهی راس ساعت 14:30 امروز، یکشنبه 26 مهرماه در محل دانشکده برق دانشگاه تبریز برگزار می شود و حضور در مراسم برگزاری این مسابقات برای عموم دانشجویان آزاد است .