پانزده خرداد، نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران زمین به شمار می رود. پانزده خرداد، نموداری از پیوند معنوی تودههای عظیم سرزمین ما، واکنشی از احساس عمیق مذهبی خلق ایران نمایشی از به پا خواستن مردمی است، تجسمی از تاریخ شیعه و درجهای برای سنجش فداکاری و از خودگذشتگی انسانهایی که در پی آرمان الهی حرکت میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه دانشجومعلمان ایران ؛ جنبش عمومی در 15 خرداد چنان خروشید که یاد و خاطرش برای همیشه در تاریخ ایران حک شد.
تلاشی برای مقابله با ظلم و زور در درخشانترین روز زندگی هر شیعه ای(دهم محرم) به راستی، این حسین کیست که بعد از قرن ها قیامش، قیامت به پا می کند1. حضرت امام (ره)، در موارد بسیاری به جنبه های اعتقادی و جایگاه دینی این قیام بزرگ اشاره دارند، و تأکیداتی که در این زمینه می نمایند؛ پانزده خرداد برای اسلام بود و به اسم اسلام بود و به مبدایت اسلام و راهنمایی روحانیت و همین جمعیت ها که الآن اینجا هستند. همین طبقه از افراد اسلامی بودند که برای اسلام قیام کردند و هیچ نظری جز اسلام نداشتند پانزده خرداد را به وجود آوردند2.
در حقیقت قیام پانزده خرداد توانست اسطوره قدرت ستم شاهی را درهم شکست و افسانه ها و افسون ها را باطل کند3، و پهلویان و هواداران و سردمداران جنایت کارشان با دست ستم شاهی خود، گور خود را کندند و سقوط ننگین ابدی را برای خویش به جای گذاشتند4.
با فرا رسیدن پانزده خرداد خاطره غم انگیز و حماسه آفرین این روز تاریخی تجدید می شود، روزی که بنابر آنچه که مشهور است، قریب به پانزده هزار نفر از ملت مظلوم و ستم دیده به خاک و خون کشیده شدند، روزی که طلیعه نهضت اسلامی این ملت شجاع و غیور گردیده. روحانیت به اعتراض برخاست و عصر عاشورا پس از حادثه ای ناگوار، اعتراض با موج عظیم اسلامی بالا گرفت و به اوج رسید و پس از آن، دست ناپاک استعمار از آستین شاه بیرون آمد و غایله پانزده خرداد را هر چه دردناک تر به وجود آورد5.
فریاد آن روز امام و تمام ملت بپا خواسته نابودی شاه، اسرائیل و آمریکا بود؛ و امروز ما چگونه در پی تحقق ان آرمان خواهیم بود